lördag 26 maj 2007

Pingstafton, polis och otrohet

Solen skiner och långvandring på gång igen i försommar fagra hagar. Hoppas bara det inte går hästar eller kossor i dem. I söndags var ju hästarna lite väl närgångna även om de inte gjorde mig någon skada direkt.

Kan väl också rapportera att städningen inte blev klar igår. Men det var väl inte väntat eftersom jag också hade lovat passa barnbarnen på kvällen. Men fönstren går inte att se ut igenom snart och gräsmattan, eller rättare sagt mossmattan, måste nog också få sig en omgång.

Nästa vecka är det jobb fyra dagar och möten varenda kväll så under veckan blir det nog inte så mycket gjort. Men varken damm eller gräs försvinner av sig självt så det finns kvar när jag får tid.

Idag på pingstafton är det många som lovar kärlek och evig tro till varandra. Hoppas att de klarar det. En dag kommer vardagen med just städning och gräsklippning.

En som tydligen inte klarade det var en man i Italien som skaffat sig en älskarinna. (SvD)Det finns nog många som tar till den metoden när vardagen blir för trist.
Men felet denna man dessutom gjorde var att han vinkade till en TV-helikopter som bevakade en cykeltävling när han stod och kramade älskarinnan. Och TV zoomade in honom.
Brodern till mannens fru såg det och rapporterade till frun. Undrar just hur det gick med detta äktenskap.

Äktenskapsbrott är en nog så allvarlig sak att reda ut. Men oftast reder parterna ut detta själva även om det finns undantag.
När det gäller andra mer allvarliga brott så är det polisens uppgift att utreda dessa. Men polisen saknar resurser. För att undvika köer och långa väntetider tänker nu polisen antälla civila brottsutredare. (DN)Dessa ska få en 10-veckors utbildning för att sedan kunna klara av enklare fall.
Men polisfacket är tveksamt. De befarar att rättssäkerheten blir åsidosatt och att det ställs för låga krav på dem som man söker.
Det behövs mer personal till polisen och den behöver nödvändigtvis inte vara polisutbildad. Men jag håller nog med polisfacket och tycker att minimikraven som ställs borde åtminstone vara högskoleutbildning och inte bara gymnasieutbildning. Det är frågor som kan vara livsavgörande för dem som ingår i utredningen.

Även om formella meriter inte alltid är det viktigaste.

Sedan kanske det i praktiken blir så att det blir personer med högre utbildning som söker.
Faktum är att jag själv nog skulle kunna tänka mig att söka ett sådant jobb. Men jag är nog för gammal.

Men nu är det nog bäst att jag packar ryggsäcken så jag inte kommer för sent.

Inga kommentarer: