tisdag 8 maj 2007

Stening av flicka i Irak

Tänkte jag skulle kommentera artikeln i DN om stening av en ung flicka i Irak. Men jag hittar inte orden. Det är en så förfärligt grym handling som straff för att hon blivit kär i fel man.
Att den sedan utlöser en rad hämndaktioner med många döda gör inte saken bättre.

Hoppas bara att det inte finns ensamma kvinnor som sökt asyl i Sverige och som skickas tillbaka till detta område i Irak. Det är ju ok att återvända till norra Irak nu enligt en dom i Migrationsöverdomstolen. Migrationsverket brukar inte kolla så noga alla gånger vad som drabbar just en ensamstående kvinna. Som ju är mycket utlämnad till andras godtycke på många platser i världen. Och även om det finns lagar som säger att det är förbjudet med hedersvåld så finns det alltid de som inte respekterar dessa lagar.

Och hedersvåld kan aldrig accepteras. Varken här i Sverige eller andra delar av världen.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Jag hade en konversation med en kvinna som kommit till Sverige som kvotflykting. Hon var troende muslim och sa att om hon fick ett uppehållstillstånd i Saudiarabien, skulle hon flytta dit direkt! Detta chockade mig otroligt mycket, då hon dessutom behärskade svenska språket väldigt bra.
Jag vet att hon inte är ensam, och detta visar på hur komplicerat flykting-ämnet är, och hur dålig integrationen är i Sverige.

Anonym sa...

Tusentals kvinnor stenas till dods varje ar i islamiska lander. Men den svenska pressen tiger om det. De ocksa tiger om sjalvmordsbombare och alla halshuggningar med kniv dar halspulsadern kapas forst och halskotorna hackas av medan offret ar vid medvetande. Islam ar end ond religion som inte ska ha nagon "frihet" alls.