torsdag 17 maj 2007

Bilprovning och homofobi

Nu ska det utredas om den varslade strejken mot Bilprovningen och Alcontrol är samhällsfarliga. (DN, SvD)
Det verkar klokt att utreda. Alcontrol utför labbprover som kan förstöras och bilar kan få körförbud. Dels finns det "samhällsviktiga" bilar som måste rulla, dels finns risken att andra bilägare vars bilar får körförbud kör ändå. För att ta sig till arbetet till exempel.

En före detta integrationsminister, Mona Sahlin, och en nuvarande dito, Nyamko Sabuni är överens om att det bara ska finnas en äktenskapsbalk. Det ska inte spela någon roll vilket kön ens partner har. Det framförde de när de talade vid en manifestation på den Internationella dagen mot homofobi.
Jag tycker att det ska vara en civil vigsel som sedan kan kompletteras med en religiös akt.

I en rapport som RFSL presenterade idag framkommer att i 85 länder är homosexuella handlingar är kriminaliserat. I nio länder riskerar homosexuella dödsstraff.
Vi har i alla fall kommit en bit i Sverige.

7 kommentarer:

Anonym sa...

Ska Sverige avkristnas totalt? Vart är alla präster, varför hör vi inget från er?

From Sweden with Grief sa...

Feministiskt Initiativ vill också förändra samma lag och nöjer sig inte med att det är två personer av samma kön som vill gifta sig. De vill att även polyamorösa ska kunna binda sig. De menar att det inte är polygami, men jag förstår inte skillnaden. Lotten Sunna i F! tror inte heller att det finns några "patriarker" som vill ha flera fruar. Men hur många fruar ska en man få ha, är det två kvinnor som ska kunna "dela på" en man eller det bara för bi-och homosexuella? Jag har ställt frågor till F!, men jag får inget svar. Inte heller kan jag då jag läser deras hemsida se någon skillnad mellan en borgerlig vigsel idag och en polyamorös "vigselakt". Är det någon som vet hur man resonerar?

Anonym sa...

Begränsning av äktenskap till två personner diskriminera mot bisexuella och polyamorösa så klart. OK, låt alla har sina äktenskap, men man skulle inte tror att barn som växer upp med två mammor och ingen pappa eller vilken kombination man kan hitta på ska vara glada. Det finns en tryck idag att man måste utveckla en nytyp könsneutralla människor. Det kommer att leda till många förvirrat folk.

Anonym sa...

De homosexuellas parti, Fi, och deras vanner vi ta bort aktenskapet, kyrkan, traditioner mm. Redan idag sa har sverige en konstant minskande befolkning om man inte raknar invandringen. Genomsnitts familjen har runt 1.5 - 1.7 barn vilket leder till att det svenska folket med tiden forsvinner, inget annat land har det fenomenet. Barn vaxer ofta up utan mamma eller pappa i splittrade losa forhallanden. Det ar dags att gora familjen viktigast, kyrkan och andra institutioner maste hjalpa till, staten myndigeheter har maojliget att fora en familjevanlig politik, det har man inte gjort under socialist regeringen de senaste 30 aren. Hela samhallet ar dessutom under andra hot ifran nya kulturer som okar sitt inflytande dagligen. Det ar dags att saja stopp till konsigheter som homo, eller djur-manniska, barn-vuxen forhallanden. Har svensken glomt bort hur man sajer NEJ?

Anonym sa...

Svensken får inte säga nej längre, svensken ska bara ta emot all skit som diverse pk individer hittar på.

Själv fjärmar jag mig detta sjuka samhälle allt mer. Några barn ska jag verkligen inte bidra med, detta då jag inte kommer kunna övervaka vad som kan komma hända dem framöver i detta moralupplösta samhälle.

Mikael Åhman sa...

*SUCK* Det kan inte vara roligt att få, som Ann-Marie får, sin alldeles utmärkt intressanta blogg nedlusad med anonyma kommentarer från homofoba rasister med flagranta brister i sin språkbehandling. :-P

Stå på dig Ann-Marie.

Anonym sa...

Homofobi verkar vara rätt vanligt. Har läst någonstans att inom djurvärlden är det inte speciellt ovanligt med homosexuella relationer och i grunden så är människan ett djur också. Så varför skulle det vara så konstigt med homosexuella människor. Och vad spelar det för roll egentligen. Homofoberna har nog för lite att fundera på eller för mycket tid över....