måndag 28 maj 2007

Hårdgrillat, slagsmål, eftersupning och vildsvin

Snart dags att sova efter en lång dag. Köerna i Göteborg var överkomliga. Träffen men lärarna på Fjärdingskolan blev bra även om jag verkade ha missat det bästa. God smörgåstårta i alla fall. Vårutflykten med partiet var också bra till granna Sundholmen i Äspered.
Och kursen blev inställd i morgon. Så jag får sovmorgon. Sysselsättning lär jag dock inte sakna. Men jag tror jag avstår från att planera. Det får bli som det blir.

Jag kan konstatera att det nu har kommit en ny matstudie (SvD och DN). Nu är det hårdgrillat kött som inte är bra för äldre kvinnor. Det ökar risken för bröstcancer. Kött från nöt och vilt är över huvud taget inte bra att äta för ofta. Dessutom är det inte ofarligt att läggar potatis och morötter på grillen heller. Ibland blir jag riktigt trött på alla forskarrapporter. Mina tidigare matstudier finns här (delvis i alla fall)

Även om debatterna i riksdagen ibland kunde bli heta så tog ingen dock till knytnävarna. Det praktiserar man i Turkiska parlamentet.(SvD)Att behöva bryta en debatt på grund av slagsmål är väl inte speciellt civiliserat. Men så har Turkiet också den lägsta andelen kvinnor i parlamentet. Endast 4,4 %. Jag tror inte kvinnor skulle ta till sådant lågt sätt att argumentera.

Till sist innan läggdags. Det är dags att regeringen försöker komma till skott med förbud mot eftersupning. (SvD)Det vill säga att man efter att ha hamnat i en bilolycka kan hälla i sig alkohol och på så sätt undgå straff genom att säga att jag blev så chockad så jag hällde i mig två öl efter olyckan, fastän ölen var inmundigade redan innan. Apropå en viss herr Garthon.
Sovdags. God natt.

PS. Glömde vildsvinet som blev påkört på rv 40 idag. Jag måste precis ha missat det när jag körde till Göteborg. (BT)Mer om vildsvin här.

Inga kommentarer: