torsdag 24 maj 2007

Pratglada kf-ledamöter, barnreklam och fortkörning

Äntligen hemma efter 10 timmar i fullmäktige. Ibland blir debatten tämligen upprepande. Friskolornas vara eller inte vara var uppe igen. Efter en lång debatt begär så oppositionen (s) om återremiss. Så nästa gång blir det favorit i repris förmodligen . Jag tror att det skulle räcka med halva tiden för debatter.

Förra året överskred fullmäktige sin budget på grund av att antalet sammanträdestimmar blev fler än budgeterat. I årsredovisningen står det att kommunfullmäktige saknar möjlighet att hantera sina resultatavvikelser. Det är väl en sanning med en viss modifikation. Några kunde prata lite mindre så skulle säker kommunfullmäktige klara sin budget.

Under dessa tio timmar har EU:s kulturministrar kommit överens om nya regler för att sända reklam i TV, även i barnprogram. (DN) Sverige har stretat emot länge men tyvärr lyckades inte Sveriges kulturminister hålla emot nu. Det är i trean och femman som sänds utifrån som barnreklam kan visas. Barn borde hållas borta från reklam när de ser på barnprogram.

En Mc har kört ifrån en polishelikopter. I 250 km i timmen. (SvD)Det spelar nog ingen roll hur många röda kors än Motormännen skulle ha satt ut för en sådan person. Läs mer.

Hoppas bara ingen blev skadad.

Till sist. SVT riskerar att tappa förtroende på grund av vattenskämtet. Det vore synd. Jag tror vi behöver en Public Service men det finns vissa program som inte borde ha sänts och bara namnet "Ballar av stål" gör att jag nog inte tänker se det programmet när det kommer. Om det kommer.


Men nu är det nog sovdags efter en lång dag. I morgon måste jag försöka ta tag i dammråttorna.

1 kommentar:

Niklas Frykman sa...

Jag fattar inte att ni inte inför restriktioner på talartiden. Max tre inlägg, max fem minuter. Det funkar. Visst kan fullmäktige i Eskilstuna dra ut på tiden ibland men då handlar det om fyra-fem timmar (med undantag för budget).