måndag 14 maj 2007

Ute blåser och regnar det

Efter en intensiv dag har jag nu igen landat framför datorn. Det är alldeles för lätt att hamna här. Jag har lugnat ner mig lite efter mitt föregående blogginlägg om Enid. Jag har hunnit med två möten sedan dess. Ett med Hörselskadades riksförbund och ett förmöte med majoritetsgruppen i kommundelsnämnden.

Jag börjar få rätt mycket kring mig nu. Inte utan att jag skulle behöva krypa in i "vita rummet" på träningsskolan på Fjärdingskolan, som jag besökte idag. Ett underbart rum för ro och stillhet för barnen med multifunktionshinder. Jag tror att ett sådant rum borde finnas lite här och var. För att ge även andra stressade människor en stunds vila och lugn.

Dessutom har vi på eftermiddagen haft möte i arbetsgruppen för att eventuellt bilda bostadsrättförening.

Medan jag har snurrat runt i Borås kan jag konstatera att uppgifter har blivit offentliga (SvD, DN, Aftonbladet) om att en svensk kvinnlig officer haft en kärlekshistoria med en serbisk spion och delgett denne hemliga uppgifter. Historien som inte betraktades så allvarligt från början har nu ändrat karaktär och nu misstänks hon för spioneri. Även om inte jag har alla detaljer om varför hon lämnat ut information så verkar det oerhört korkat. Men kärleken gör väl människan blind.

En annan nyhet som kan ställa till problem för en del är att bilprovare kan tas ut i strejk. (DN, SvD)Risken finns att bilar beläggs med körförbud. Med följd att de som drabbas inte kan ta sig till arbetet eller blir brottslingar genom att köra en bil som har körförbud. Det sistnämnda scenariot är nog inte otroligt.

Sedan kan konstateras att en person skämtade om att han var terrorist när han skulle gå ombord på ett SAS-flygplan i Bergen i Norge. Jag kan väl påstå att det inte var något lyckat skämt och orsakade övriga passagerare en massa obehag med ombokat flyg.

När jag nu inte har något "vitt rum" kan kanske en deckare i sköna soffan vara ett bra alternativ för resten av kvällen.

1 kommentar:

Tomas sa...

"Men kärleken gör väl människan blind"

Hade det varit en man så hade det nog hetat att han tänkt med lilla huvudet, men för en kvinna är det kärleken. Intressant...