fredag 18 maj 2007

Avvisning till varje pris

Nu har det gjorts igen.

För att bli av med personer som har fått beslut att de måste lämna Sverige tar man till alla medel. Den här gången gäller det asylsökande från norra Irak som nu anses säkert att återvända till. Vilket jag betvivlar och de människor som ska återvända tas inte emot av landet i fråga.

Vad gör då polisen, som är den som är ansvarig för avvisningar på uppdrag av Migrationsverket?Jo, tar en omväg via Jordanien och sätter honom på ett plan till Bagdad. Helt emot alla riktlinjer från bland annat UNHCR. Till de delarna av Irak ska ingen avvisas.

Och ingen tar ansvar.
Polisen skyller på Migrationsverket. Migrationsverket skyller på polisen.
Och migrationsministern skiter i vilket.
Så får det inte gå till i ett demokratiskt land.

3 kommentarer:

Anonym sa...

"Så får det inte gå till i ett demokratiskt land."

Näe, men så går det till i socialistländer där man tror att staten är god och där enskilda tjänstemän inte kan ställas till ansvar.

Anonym sa...

Nä här i sverige ska vi ta hand om alla slödder/terrorister ,etc,etc bara sätta dom på bidrag, så blir att bra. Sverige världens samvete.

Skicka ut alla som inte kan styrka sin id etc,etc Oj vad rasisiskt det blev nu va?

Anonym sa...

...ibland undrar man....
...väldigt ofta läser man i nyheter hur polisen i oftast.. tyskland,spanien england och även italien friper terrorist som planerar dåd mot civilia o statliga. Men i sverige.. som är det landet i världen som verkligen vart liberal o delat ut svenskt medborgarskap till varenda männsiko som kan utala ordet asyl, nej här hörs aldrig nått om några gripanden. men senast va de alla protester från våra godhets apostlar när säpo ville ha insyn i våra kära mångkulturella ( ja muslim områden då) bostadsområden. ABVRYT DET MÅNGKRIMINELLA SAMHÄLLET NU !!!!!