tisdag 22 maj 2007

Bilkörning, jordgubbar, vattenattack, Elfsborg mm

Det får bli en tidig kväll. Ska åka till Stockholm med tidiga tåget i morgon för att besöka ett seminarium om kvinnligt företagande som fp anordnar. Säkert intressant. Ja gär ju själv kvinnlig företagare. Ska bli kul att hälsa på kompisarna på riksdagen också.

Just nu känner jag mig ganska trött. Tur att jag inte ska ut och köra bil. Det har nämligen kommit fram att det är lika farligt att köra bil trött som att köra full. Forskningen visar att det ligger trötthet bakom var tredje olycka. (DN och SvD)

Om några veckor kommer Motormännen att visa varnande exempel genom fejkade trafikolyckor på olika platser. Ännu ett spektakulärt grepp. Det var ju Motormännen som också satte ut röda kors som varnande exempel utmed farliga vägar.
Kan sådana här åtgärder bidra till eftertanke är det väl bra. Men jag tror, min högst personliga tro, att de som redan är aktsamma tar det till sig medans de som kör som dårar inte bryr sig alls. Fast jag hoppas jag har fel.

Annars kan konstateras att de röda bären, dvs jordgubbarna är på ingående. Mums.

Och att vår statsminister blivit attackerad av vatten. Det var vatten från en fejkad mikrofon vid en filmpremiär. Även Carola blev besprutad. Men jag förstår om statsministern inte blev road. Det skulle nog inte jag heller ha blivit. Och visst kunde det varit allvar. Man kan fråga sig hur det kunde hända. Var fanns SÄPO. Smaklöst och tanklöst skämt.

Något som är betydligt allvarligare är att det är lätt att fuska sig till en läkarlegitimation genom att använda en falsk läkarlegitimation från Sverige få en äkta i Danmark. Med en falsk läkarlegitimation utsätter man ju andra människor för livsfara. Enligt DN, och Uppdrag granskning som jag missade, har en läkare jobbat i fyra år och under den tiden gjort horribla ordinationer. Detta är ett hål som absolut måste täppas till.

Till sist kan konstateras att guldgossarna, Elfsborg om nu någon inte visste det, vann över Göteborg. Det hade faktiskt varit kul att vara där men det var gruppmöte i fullmäktige. Och då går politiken före.

Nu är det verkligen dags för sängen. Förstår inte vart tiden tar vägen när jag skriver. Ska bara stryka ett par långbyxor först.

Inga kommentarer: