torsdag 24 maj 2007

Ibland går det fort - migrationsverket får ny chef

Ibland går det fort. Migrationsverket har fått ny chef, Dan Eliasson som varit biträdande chef på SÄPO. (SvD)
Och den gamla generaldirektören blir placerad på regeringskansliet som generaldirektör. Verkar som en omplacering med bibehållen titel.

Att något över huvud taget händer är bra men det är en tuff uppgift. Sedan har jag noll koll på den nye generaldirektören.

Hans uttalande att det är viktigt att värna asylrätten är en bra grund i alla fall.

Och visst är det så att lagarna är ganska bra. Men om de följs, som det var tänkt, det är en annan fråga. Det är en sak för migrationsminister Tobias Billström att följa upp. Och det brådskar att göra det.
Till exempel den lag om förföljelse på grund av kön som jag skrivit om i mina tidigare bloggar den här veckan. Dessutom ställt en fråga till ministern om via Anita Brodén.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Att man byter chef är i alla fall något - det kan i anna fall inte bli värre än det var - hoppas att han förstår att vissa verkligen behöver fly, medan mycket av anhöriginvandringan ofta rör sig om ren opportunism och missbruk av systemet - jagönskar honom lycka till

Anonym sa...

Jag hoppas också han tar sitt jobb på allvar. Vågar ta debatt tex.
Får jag svar från migrationsverket igen att "ja, vi vet att många asylsökande åker hem o väntar på besked (while collecting $$$) och att många åker direkt hem efter att ha fått PUT men det är väl inte så farligt?" som jag fick senast. De riktiga flyktingarna skuffas undan och är i extrem minoritet från lycksökare(bidragsmonster.