onsdag 30 maj 2007

Mobiltelefoner och bilkörning

Det blir aldrig som man tänkt. När jag kom till Göteborg och kurslokalen där jag skulle vara så var den redan upptagen. Så det var bara att åka därifrån. Hamnade i stället på Lexicon och fick göra diagram. Få se hur det går med barnbarnshämtningen. Det var visst något tjall där också.

Annars får jag väl åka hem och fortsätta att läsa Flickan som lekte med elden.

Helt klart är att jag får vara försiktig med vad jag säger om jag pratar i mobiltelefon på vägen hem. Ny forskning visar att det inte har betydelse om man håller i telefonen eller använder handsfree. Utan det är vad jag säger. (DN, SvD)
Det allra bästa är nog att inte tala i telefon överhuvudtaget när man kör bil. Men för många som tillbringar många timmar i bil är det ett arbetsredskap och jag har svårt att tro att det inte skulle vara bättre att ha båda händerna på ratten och en snäcka i örat än att ha en hand på ratten och en som håller om telefonen.

I en del länder är det förbud att tala i mobiltelefon samtidigt som man kör och i andra är det lag att man ska åtminstone ha handsfree. Jag tycker att lagen borde ses över även här. Under riksdagstiden skrev jag en motion om detta. Nu har jag skrivit en motion till folkpartiets landsmöte.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Vill du förbjuda bilradio och samtal med passagerare..? nej.. Skriv istället en motion om teoriprov kanske var 5:e år och att de ska vara svårare. jag lovar dig att det finns massor som inte ens vat vad högerreglen innebär.. då smäller det ibland.. med eller utan mobil... för mågon som tar ansvar och sätter sig in i de regler som finns i trafiken är max 3-5 fel av 65 inget problem då frågorna är av typen vad vissa enkla skyltar betyder.. idag får man ha 13 fel när man tar sitt körkort..

Anonym sa...

Bra. Hittade en nyhetssajt för mobiltelefoner och teknik. Fanns en hel del kul info där.