måndag 14 maj 2007

Langande läkare går fri

Borde egentligen sova nu men jag blev så arg att jag var tvungen att skriva av mig när jag läste i DN att en 74-årig läkare inte förlorat sin läkarlegitimation trots att han skrivit ut mängder av narkotiska läkemedel till missbrukare efter att enligt missbrukarna själva fått pengar under bordet.
Han har bland annat saboterat andra läkares behandling av patienter som är på avgiftning genom att skriva ut narkotiska preparat.
Socialstyrelsen har utrett läkaren i flera år och yrkade att han skulle bli av med legitimationen.

Men Hälso- och sjukvårdens ansvarsnämnd beslöt att endast förbjuda honom att skriva ut narkotikaklassade läkemedel men få behålla sin legitimation. Jag tycker att det är sanslöst.

Det måste ju finnas något sätt att komma åt honom. Det är ju faktiskt fråga om langning av narkotika. Dessutom är han ju tämligen till åren kommen. Finns det ingen åldersgräns för när man inte får behålla sin läkarlegitimation?

1 kommentar:

Anonym sa...

Jag har stött på läkare som varit väldigt generösa med sina förskrivningar, ofta handlar det inte om förskrivningar "under bordet" utan läkaren (som i samtliga fall driver en privat mottagning) tar ut en sådan hög avgift att endast de "rikt bemedlade" har råd att besöka denne. Dessa narkotikaklassade preparat sprids därför inte på en svart marknad (som vi ju läst nyligen i DN) utan stannar inom "kretsen" och dessa läkare blir "osynliga" på ett annat sätt än de vi läst om i media.

MOB (mobilisering mot narkotika) var inne på linjen att införa en högsta åldersgräns för förskrivning men detta förslag ansågs mycket kontroversiellt som så många andra utav deras förslag vilket gjort att de nu avpoletteras vis årsskiftet.

Att däremot kunna motivera förskrivningar av norkotika med en korrekt journalföring borde ju gå att få igenom, likaså en maxgräns för hur många avdelade doser narkotika som får skrivas ut vid ett och samma besökstillfälle skulle inte vara omöjligt... man tycker inte det.