tisdag 8 maj 2007

Egentligen dags att sova nu

Borde sova nu eftersom jag i morgon ska åka med tidiga tåget till Stockholm. För en träff med riksdagens veteraner. Och andra gamla kollegor. Ska bli kul att träffa alla även om jag träffade en del på fp:s riksmöte.

Dessutom är det Europadagen som firas på olika sätt. Få se om jag hinner med det också.
Bloggandet hinner jag nog inte med.
Men det händer säkert inte lika mycket som idag. Fast vem vet vad Persson hittar på i morgon.

I skrivande stund har 42 bloggar kommenterat att Göran Persson byter sida. Henrik Brors i DN skriver att Perssons sidbyte riskerar att urholka det varumärke för socialdemokraterna han försökt bygga upp under tolv år. Risken finns säkert. Men egentligen är det väl inget nytt. Persson fortsätter att vara alliansens bästa säljargument. Precis som under valrörelsen.

I USA fortsätter skjutandet på skolor. En helt onödig skjutning. Även om det förekommer grov misshandel här i Sverige när ungdomar blir osams så skjuter de åtminstone inte ihjäl varandra. Jag är övertygad om att lättheten att inneha vapen påverkar att det blir mer skjutande.

Jag kan också konstatera att Lars Danielsson är på tapeten igen. Han verkar inte ha varit på jobbet på annandagen då tsunamin inträffade.
Oavsett om han var det eller inte, jag kan inte avgöra vilket, så finns det andra som borde reagerat. Nämnde Persson till exempel som då hade det yttersta ansvaret för landet eller Laila Freivalds. Jag reagerade och förstod att det var något allvarligt som hänt. Jag förstår att de drabbade vill ha ett klarläggande.

Förhoppningsvis kommer den nya alliansregeringen se till att det blir bättre beredskap i framtiden. Men tyvärr ger det dem som mist sina anhöriga inte dem tillbaka.

Sedan är jag bekymrad över att många tycker att det är ok att säga vad som helst i bloggar och i kommentarer på nätet.
Tanken slår mig att det är inte konstigt att språkbruket är som det är i skolan. Där man kallar varandra för både det ena eller andra. Jag vill inte påstå att jag är någon moraltant. Men att visa respekt för varandra är ett framgångsrikt koncept om man vill ha en bättre värld.

Som jag skrivit många gånger förr. Alla kan inte tycka lika. Men man måste också respektera att andra tycker olika. Sedan finns det också en gräns. När man kränker andra människor går gränsen enligt mitt sätt att se.

Nu får jag i alla fall se till att jag hamnar i sängen så jag orkar upp till tåget. Det skulle vara synnerligen förargligt att missa det.

10 kommentarer:

Anonym sa...

dte err lnugt!!!

trugne pruphtt rienflett skuh fiiksa dnen derr prubhlumenn mde dlåligu furouhm kummentarer!!!

rienflett akcbcarb!!!!111

Anonym sa...

Skolsjuktningar är inte trevliga. Men det här var ingen skolskjutning, utan snarare ett lägenhetsbråk. Med "bara" ett enda dödsoffer. USA har nästan 300 miljoner invånare mot Sveriges 9 miljoner. Därför är det inte konstigt att våldsbrott inträffar oftare där.

Vi hade ju ett dubbelmord i Skåne häromdagen. Ska vi förbjuda moraknivar?

Nej, som vanligt så gäller det att vara försiktig med vem man umgås med. Psykopater finns i alla delar av världen.

Men jag håller med om att fri tillgång till vapen gör dödandet enklare för galningarna.

Anonym sa...

"Förhoppningsvis kommer den nya alliansregeringen se till att det blir bättre beredskap i framtiden."

Hade tsunamin hänt under borgarstyre hade garanterat än mindre gjorts från regeringshåll med tanke på den elitiska & självgoda politik som hitills framförts.

Detta är bara ett sätt att vara efterklok och spela på folks känslor för att vi hade en ytterst osympatisk utrikesminister vid katastroftillfället.

Freidvalds liknar faktiskt Bildt när det kommer till den totala avsaknaden av självkritik.

Barbaselo sa...

Magnus Bergman:

Att utfästa en garanti för hur saker och ting hade hanterats "ifall att" är utan värde.


Jag kan också garantera !

Om drottning Silvia träffat mig istället för kungen, så kan jag garantera att Victoria hade aldrig blivit född !

Det är en garanti som är 100%ig, men det du garanterar, har du ingen aning om. Dessutom är det svårt att motbevisa dig, eftersom situationen aldrig har uppstått eller kommer att uppstå. Inte samma situation i alla fall.

Fegt påhopp mot alliansen.

Jag håller dock med om den sista raden i ditt inlägg.

Anonym sa...

"Förhoppningsvis kommer den nya alliansregeringen se till att det blir bättre beredskap i framtiden."

Man kommer förmodligen att slå ihop Räddningsverket med krisberedskapsmyndigheten och Styrelsen för psykologiskt försvar. Samtidigt vill man avskeda 1/3 av de anställda, det förbättra väl knappast beredskapen vid kriser.

Unknown sa...

"Förhoppningsvis..."
Någon som på allvar tror att ett ansvarsområde bevakas bättre bara för att fler personer eller organisationer är involverade?
Det handlar nog inte om kvantitet, snarare om kvalitet. Stor kvantitet skapar ofta medelmåttighet...
I antikens Rom utseddes en diktator när det krisade sig, så att något blev gjort när andra skyllde på varann eller inte vågade ta ansvar.
Carl Bildt är duktig och strikt, korrekt och självsäker, men detta skapar massor av avund och missundsamhet.

Anonym sa...

Kommer ni ihag senast Bildt satt i regeringen (som statsminister)? Milt sagt sa sänkte han Sverige...

Anonym sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
Anonym sa...

Fegt är när man censurerar kommentarer som är kontroversiella, men inte desto mindre sanna.
Fegt var ordet.

Anne-Marie Ekström sa...

Jag försöker att inte censurera. Inte ens kontroversiella kommentarer. Men jag är emot omotiverade personangrepp. Även om de skulle vara sanna eller inte. Man kan kritisera ett uttalande eller ett görande men när man säger att en person saknar moral, etik eller ansvar då har man gått över gränsen. Tycker jag i alla fall.