söndag 13 maj 2007

Familjer kan se olika ut

Igår skrev representanter för "Föreningen Internationella Familjedagen" i en debattartikel i SvD att samhället måste ge resurser för att värna dem som tar ansvar för familj och hem och väljer att investera i hemmet. Mer kan läsas på föreningens hemsida. Den familj som avses är den som består av mamma-pappa-barn.

Men alla familjer ser inte sådana ut. Att barn får växa upp i en kärleksfull miljö i en atmosfär av glädje är det absolut bästa. Och många barn, jag tror nog de flesta, gör det också. Även om familjen inte ser ut som den Föreningen internationella familjedagen vill ha den. Även i en familj där den ena föräldern saknas eller i en familj där föräldrarna är av samma kön finns det kärlek.

Men alla barn mår inte bra i sina familjer. Och det finns familjer där barnen faktiskt mår bättre av att inte bo tillsammans med sina föräldrar. Det måste väl vara till barnens bästa man ska se.


Ingen har väl glömt Louise i Vetlanda. Inte fick hon växa upp i en kärleksfull familj.

Det finns också familjer som inte får sin ekonomi att gå ihop.
I SvD finns också idag en artikel om Stefan, 15 år, som bor med sin ensamstående pappa och syskon och som sålde sin cykel för att han och hans syskon skulle få mat när pappan låg på sjukhus. Det ska inte behöva vara så.

Jag undrar hur "Föreningen internationella familjedagen" ser på alla de familjer och barn som inte platsar i deras uppfattning där allt är perfekt. Visst vore det bra om deras drömbild var verklighet men tyvärr är det nu inte så. Världen är inte perfekt och människor är olika. Men vi har alla samma värde. Och alla måste få plats. Det är trist att intolerans hindrar detta.

Noteras kan också att flera hundra tusen personer demonstrerat i Italien mot en ny lag om partnerskap.

7 kommentarer:

Skuncke sa...

Det verkar som att det är dags att ställa lite krav på de som ska bli föräldrar. Att de har en ekonomisk reserv och att de har en förmåga att försörja sin avkomma. Idag har vi ett samhälle där socialfall uppmuntras att föröka sig i en närmast exponentiell omfattning, det har blivit ett sätt att försörja sig. Särskilt vanligt bland våra nya svenskar som inte sällan har 8-12 barn, allt på skattebetalarnas bekostnad.

Anne-Marie Ekström sa...

Förutom att du nu överdriver och generaliserar mycket grovt så undrar jag vad som ger just dig rätt att trampa på människor som kanske inte har haft samma möjligheter som du i livet.
Jag blir uppriktigt bekymrad över att det finns människor som så saknar empati och medmänsklighet som du.

Anonym sa...

Skuncke, ska det i dina krav på blivande föräldrar även ingå att man garanterat inte kommer att bli svårt sjuk i framtiden, alternativt att man ska ha en sådan enorm ekonomisk buffert att man fixar att försörja familjen även om man blir arbetsoförmögen under flera år på grund av sjukdom?
Med sådana krav på blivande föräldrar blir det inte många barn födda i det här landet överhuvudtaget, få skulle bli föräldrar innan de fyllt 40...

Anonym sa...

Skunke, lägg dig ned och dö..

Anonym sa...

Skunke, det är väldigt svårt att försörja sig på sina barn skall du veta. Jag, en ensamstående mamma (sjukskriven på grund av att ha "överarbetat" sig med dubbla arbeten)(kroppen har tagit mkt stryk), med 7 barn, varav 3 över 18 men ändå bor hemma i våran lilla 4a, UTAN socialbidrag. Jag kan tillägga att ingen av mina 5 tonåringar har några som helst "problematiska" beteenden eller dylikt. Min 16 åring har börjat arbeta som timanställd på helgerna för 60kr i timmen, MINUS SKATT! De "vuxna" barnen, en del helt inkomstlösa uppbär ingen socialbidrag heller.
Däremot finns en bland ungdoms idrotts eliten i Sverige. Kom hem med VM-silver och 2 guldmedaljer nyligen.
Vi lever under alla normer, men har valt att inte gå den vägen.
Dessutom tillhör vi den nämnda gruppen "nya svenskar".
Dags för dig att vidga vyerna...???

Anonym sa...

morsan, det är förjävligt att du blev tvingad att skaffa 7 barn. stackars dig asså..

Anonym sa...

Till dig anonym skulle jag endast vilja säga...
Jag har glädjen, Du har ensamheten.