onsdag 23 maj 2007

Vatten och klimat

Befinner mig i Stockholm och har lånat Anitas dator när hon trycker på knappar och fattar beslut. Lite trist känns det att inte själv få trycka. Men jag får kanske göra det i morgon på kommunfullmäktige i Borås.

Även idag är en av de största nyheterna vattenattacken mot Fredrik Reinfeldt. Ju mer jag tänker på det desto mer korkat och omdömeslöst är det. Jag kan inte förstå hur man kan komma på att spruta vatten i ansiktet på personer som sen ska sitta och titta på film. Ännu mindre göra det på landets statsminister. Nu har också SÄPO polisanmält det hela. (DN och SvD)

Ett annat hot som är värre än man trott är koldioxidutsläppen.

Utsläppen ökar med över 3 procent om året. En kraftigare acceleration än i det värsta scenario som FN:s klimat-panel har målat upp. De närmaste åren kommer utsläppen att öka hur vi än gör. Skrämmande.

Men nu är det bäst att jag slutar innan Anita kommer och kan kräva sin dator tillbaka. Sen var det visst någon som ville ha hjälp med excel innan jag åker hem igen efter en dag i storstaden. Höll på att komma hem med en till mobiltelefon. Den tredje. Har två förut. Jag skulle få den. Men sen fanns det förstås en massa krux så det gick jag inte på.

2 kommentarer:

Johan Hellström sa...

det värsta tycker jag inte är att de genomförde attacken, utan att de lyckades. tänk om det varit en riktig attack. SÄPO borde istället fundera över hur de funkar snarare än polisanmäla några skämtare.

Anne-Marie Ekström sa...

Det står i mitt förra inlägg.
Ses i morgon