måndag 21 maj 2007

Regnblöt manifestation, hushållsnära tjänster och brott

Mitt anförande vid manifestationen blev genomdränkt. Himlen fullkomligt öppnade sig och åskan mullrade och blixtrade. Det var helt klart en manifestation med spektakulöra kulisser.

Hoppas att det ger avtryck också i ett beslut som gör att den avvisningshotade kvinnan som mår mycket dåligt slipper återvända till sin hotande familj i Iran. Enligt lagen om förföljelse på grund av kön borde hon ha en självklar rätt att få stanna.

Innan åskan tar över måste jag kommentera några händelser idag.
Precis som man trodde ökar antalet företag när hushållstjänster subventioneras. (SvD och DN)Jag tror att det kommer att underlätta för många barnfamiljer och i stället för svarta jobb blir jobben vita. Idag jobbar många utan försäkring och pensionspoäng under mycket osäkra förhållanden.

En mindre bra nyhet är att det är kö till domstolarna när det gäller brottmål. Ibland ett års väntetid på rättegång. Precis som står i artikeln i SvD riskerar ju kvalitén att bli lidande när det drar ut på tiden. Bevis blir gamla, vittnen glömmer och brottsoffer får vänta på skadestånd.

En artikel inom brottstemat handlar om en kvinna som rånades på 100000 kronor hon hade i väskan. Frågan man ställer sig Varför går man omkring med 100000 på sig?

Till sist kan konstateras att Stockholms länsförbund inom fp har plagierat Södra Älvsborgs förslag till partipresidium. 1 Jan Björklund 2 Cecilia Malmström 3 Birgitta Ohlsson

2 kommentarer:

Anonym sa...

100000 i Hjulsta kan ju vara en av 3 saker:
A/ Pengar från brott.
B/ Pengar som undanhålles soc för att få bidrag.
c/ mest troligt. Har aldrig hänt.

Anne-Marie Ekström sa...

Håller nog med dig. För varför ska hon gå med dem i väskan. Det begriper inte jag. Märkligt är det i alla fall.