söndag 6 maj 2007

Sättet att kränka människor

Egentligen hade jag inte tänkt kommentera sverigedemokraternas politik eller egentligen brist på politik i kväll. Brist på politik eftersom de bara har två olika områden som tas upp på deras riksårsmöte. Men jag kan inte låta bli att göra några korta kommentarer till det invandringspolitiska programmet.

Jag blir upprörd över alla generaliseringar som att nativiteten är hög inom vissa invandrargrupper, människor kommer hit för att här erhålla livslång försörjning (står på flera ställen), och att det är invandrarnas fel att det finns andra problem i samhället.
Att gå ut och säga sådana generaliseringar är kränkande mot alla de som kommit hit och försörjer sig och betalar skatt. Vilket är de flesta. De allra flesta kommer hit för att de flyr undan krig och förföljelse. Det allra första, de som kommer hit, börjar att prata om är att de vill ha ett arbete. Det är inte deras fel om de inte får något.

Jag blir upprörd när jag läser om hur sd talar om att människor som kommer från kulturellt avlägsna länder inte ska få komma hit. Detta är främlingsfientlighet. Oavsett om sd själva säger att de inte är främlingsfientliga. Och vad menar de med kulturellt avlägsna länder? Ska vi inte heller ta emot de människor som flyr från sådana så kallade kulturellt avlägsna länder? Det har vi en skyldighet att göra.

Jag blir upprörd över att sd vill att särskilda lagar ska gälla för den som vill ta hit en maka eller make. Båda måste vara över 24 år. I Sverige har man rätt att gifta sig om man är 18 år. Det ska gälla för alla. Bland annat ska de som kommer utifrån också skriva under en integrationsförklaring att man ska delta i det svenska samhällslivet efter bästa förmåga och följa svenska lagar och regler enligt sd.s förslag. Vilken svenskfödd måste skriva under att man ska delta i samhällslivet. Vad de nu menar med samhällslivet. Ska man vara med i ett visst antal föreningar? Eller vad då?

Jag tycker inte heller om hedersrelaterat våld eller att unga flickor könsstympas. Men det finns mycket som är tänkvärt i andra kulturer som vi kanske borde fundera över. Hur man behandlar gamla till exempel. Sedan undrar jag om invandrare får fortsätta att äta "sina" maträtter och lyssna till "sin" musik i sverigedemokraternas värld.

Återigen talar sd om att kyrkan har en viktig roll. Men som vanligt har de glömt bort ett av de viktigaste budskapen i Bibeln. Du ska älska din nästa såsom dig själv. I Biblen står också att allt det ni gjort mot en av mina minsta det har ni gjort mot mig.

En ytterligare fråga om programmet. Sd säger att polygami och kusinäktenskap inte ska vara tillåtet. Får man ha en älskare eller älskarinna då?

Till sist kan jag väl bara uttrycka ett "hurra" för att det inte är fler kvinnor som nappat på sverigedemokraternas inskränkta politik. Det visar att kvinnor är kloka. För det kan väl inte vara så att det har föreslagits färre kvinnor till styrelsen därför att männen är inskränkta även i det fallet och inte tycker att kvinnor ska ägna sig åt politik. Hur är det med jämställdheten hos sverigedemokraterna?
Slutar där för idag men lovar återkomma.

14 kommentarer:

Anonym sa...

Tjena. Det är bara en tidsfråga innan dessa partier kommer få fler och fler röster. Dom har rätt i mycket av det dom säger. Invandrare är starkt emot invandringen det kan jag lova dig då jag bor i invandrartätt område.
MVH / Person med ursprung från mellanöstern

Anonym sa...

"Till sist kan jag väl bara uttrycka ett "hurra" för att det inte är fler kvinnor som nappat på sverigedemokraternas inskränkta politik. Det visar att kvinnor är kloka."

Med samma resonemang skulle man kunna hävda att partier som drar till sig en större andel kvinnor än män är de allra klokaste. Partier som S, V, Mp och F!

Klokt resonerat?

Anonym sa...

Allan: Oavsett om det är klokt resonerat eller ej så tycks det ju vara så.

Anonym sa...

"Jag blir upprörd över alla generaliseringar som att nativiteten är hög inom vissa invandrargrupper"

På vilket sätt är det en "generalisering"? Det är en utsaga om genomsnittet, inte om alla.

"Det visar att kvinnor är kloka."

Om nåt är en generalisering är det snarare detta. Eller?

Vidare - med tanke på våldtäktsstatistiken bland invandrare och uttalanden som dom som finns i denna artikel av ledaren för Sveriges största muslimska organisation tror jag inte att det är så smart av dom kvinnor som inte röstar på SD att rösta som dom gör.

http://www.paraplyprojektet.se/nyheter/mannens-mark-eller-husets-harskarinna/

"Sedan undrar jag om invandrare får fortsätta att äta "sina" maträtter och lyssna till "sin" musik i sverigedemokraternas värld."

Var i SD:s program står det att dom vill förbjuda invandrare att äta sina maträtter och lyssna till sin musik?

Anonym sa...

Jag tycker alla inskrankta politiker borde lasa "EXIT FOLKHEMSSVERIGE" - valdigt intressant bok - visar verkligheten.

Jag ar sjalv 2a gen. invandrare och tycker invandingsfragan gatt totalt overstyr - speciellt Fp ar skyldiga till en enormt massa idioti.
Politiker som du lever i en dromvarld och borde ta reda pa fakta - SD har ratt nar det kommer till invanding.

Nar det galler att de flesta invandrare forsorjer sig sjalv??? du kan ju inte kanna manga invandrare - varfor bosatter du dig inte i rosengard och ser hur trevligt alla som fp drog hit sist de satt i regeringen har det

Anonym sa...

Ja, den verkar intressant Erik. Läs denna bloggtext som handlar om hur Fp gick emot majoritetens vilja och drev igenom fler invandrare, med citat från boken:

http://robsten.blogspot.com/2007/05/luciabeslutet-och-bildtregeringen-en.html

Anonym sa...

Ditt egentliga problem är att du inte kan acceptera att andra människor tycker och tänker annorlunda än DU.

Ett typiskt arv från 75 års sosseindoktrination hjärntvätt. Tycker synd om dig stackars ofria människa!

JG.

Anne-Marie Ekström sa...

En sanbb kommentar till det senaste inlägget. Jag kan visst acceptera att andra inte tänker som jag. Men jag har väl rätt att säga vad Jag tycker. Eller är det förbehållet de som inte tycker som jag. Återkommer med med svar men hinner inte nu.

Anonym sa...

Tittar in ibland på Anne-Marie Ekströms blogg. Tänk om fler människor (politiker) kunde vara som hon. Jag håller mycket sällan med henne i sakfrågorna, men det finns något äkta och genuint demokratiskt i hennes attityd. Hon vill ha en dialog.

Tack för att du finns Anne-Marie!

Anonym sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
Anne-Marie Ekström sa...

Jag har tagit bort ett inlägg från William Petzäll som gör angrepp på enskilda personer. I min blogg svarar jag inte för vad andra har sagt. Jag tror inte att jag någonstans angripit en enskild sverigedemokrat. Det är partiets politik jag är emot och kritiserar. Förresten varför är du inte lika mångordig i fullmäktige?

Anonym sa...

och jag blir alldeles upprörd när de tar ordet kristen eller kristen kultur i sin mun....som om det skulle vara något svenskt....Jesus levde i Israel hade svart hår, svart skägg och bruna ögon, pratade dessutom inte ett ord svenska. Den kristna kyrkan har alltid räknat sig som ett folk, som syskon som älskar varandra...fast vi kommer från olika kulturer över hela världen....ursäkta var bara tvungen att uttrycka min irritation.

Knute sa...

Islamister anser att kvinnor som inte bära slöja är mindre värda.

Vad säger alla obeslöjade liberaler och socialister osv som ställer upp på försvaret av slöjan,
betraktar de sig själva som mindre värda?

Män är av naturen kvinnors älskare och vänner. Men i polygama samhällen blir de tyranner. Vilken titel är att föredra? Kärlek och och vänskap saknas i sådana samhällen, hur skulle man annars kunna förklara hedersmord?

Vad är kärlek? Att behandla dem vi älskar på samma sätt som vi skulle vilja bli behandlade själva. Hedersmördare vill nog inte bli mördade själva, alltså är de helt enkelt inte kapabla att älska.

Svemicke sa...

"Till sist kan jag väl bara uttrycka ett "hurra" för att det inte är fler kvinnor som nappat på sverigedemokraternas inskränkta politik. Det visar att kvinnor är kloka."

Innebär detta att Du generaliserar på samma sätt som Sverigedemokraterna, fast gentemot kön istället för etnicitet? "Män är dummare än kvinnor? Är Feministiskt Inititiativ, för att ta ett exempel, kloka? Gudrun Schyman och de andra tokstollarna är ju fanatiker.

Jag tror inte att intelligens är könsrollsbestämt. Dock har jag inget svar på varför fler män än kvinnor väljer att ta upp kampen mot invandringen, men kan ju spekulera i ifall det inte har att göra med att kvinnor hellre tar upp kampen om feminismen.