torsdag 10 maj 2007

Tåg, Snus, Persson och abort

Är hemma igen i Borås. Tågresan hem gick utan förseningar. Det var lite kritiskt när alla signalerna kring Södertälje stod på stopp men det löste sig. Annars har jag nog varit med om det mesta när det gäller förseningar. En gång saknades lokförare.

Kunde inte hålla mig borta från dagens händelser även om jag måste tidigt i säng. I morgon är det jobb i Göteborg igen. Så sakteliga kommer företaget igång. Det krävs en del uppfräschning av de program jag utbildar i. Att vara borta fyra år sätter sina spår.

En som ska börja arbeta igen är Göran Persson. Även om jag har mina synpunkter på både hans åsikter och hans göranden och låtanden så tycker jag faktiskt media går lite väl långt när de spekulerar om huruvida han inte kommer att redovisa sina inkomster eller gömma dem i ett bolag och inte ta ut lön. För att slippa avdrag från pension eller avgångsvederlag. Det är väl först när någon har gjort något olagligt eller oetiskt som personen ska hängas ut.

Diskussionen huruvida snus är farligt eller inte fortsätter i DN. Forskarna är överens om att snus är mindre farligt än rökning men svenska forskare tycker ändå inte man ska marknadsföra snus som en hälsoprodukt. Jag håller nog med om det.

Även om abort är ett mycket stort steg att ta och beslutet är säkert inte lätt att ta så måste ändå möjligheten finnas. I många länder, även inom EU, finns inte den möjligheten. I Stället tvingas kvinnor som inte ser någon annan lösning uppsöka illegala kliniker med livet som insats. Det är glädjande att regeringen idag har fattat beslut om att tillåta utländska kvinnor få göra abort i Sverige. Självklart ska de betala vad det kostar.

Till sist kan konstateras att ingen ska kunna ta kreditupplysningar på nätet utan att den som man tar upplysningar om ska underrättas. Det var på tiden.

Och nu är det på tiden att gå till sängs.

2 kommentarer:

None sa...

God kväll!

Greetings from The Netherlands.

Anonym sa...

Det är lika glädjande som att höra att barn dör.

Vi borde satsa våra miljoner på att hjälpa kvinnor till att se en framtid med sina barn. Abort är ofta det val kvinnor fattar i desperationen av att ingen i omgivningen ger tillräckligt socioekonomiskt stöd. Pga. män som lämnar sina kvinnor, män som när de hade sex med kvinnorna hävdade sig älska sina då respektive. Så mycket för ömsesidigheten. Nej, nu får det vara slut på den ensidiga argumenteringen för abort som världens frälsning. Vi kan inte sopa alla grundläggande orättvisor under mattan, att uppleva sitt barn som hotande pga. omgivningens ovilja till stöd, inklusive Sveriges,och fatta ett så makabert beslut som att döda sitt barn, det bör ingen kvinna behöva känna!! Bortadoption är i så fall klart mer etiskt.