söndag 6 maj 2007

Smitta och förvanskningar

Idag bär det ut på långpromenad igen, 21 km. Marsch i Linnés fotspår som det så vackert heter. Sol och lagom varmt ska det bli.
Dags att ge sig av snart så det får bli några korta kommentarer om dagens nyhesskörd hittills.

Jag kan inte låta bli att reagera på en rubrik igen. "Vården teg om smittat blod" och "Sjukvården mörklade gulsotssmitta" Vem eller vad är "vården" eller "sjukvården"? Kan sjukvården straffas? Förmodligen borde det väl vara socialstyrelsen, rätta mig om jag har fel. Men så skriv det i så fall.
I alla fall så handlar det om att före 1992 testades inte blodet i blodtransfusioner om det var hepatit C smittat blod. Så man vet inte om de ca 20000 barn som fått blod mellan 1965 och 1992 har smittats eller inte. Nu tänker socialstyrelsen i alla fall ta tag i det. Det var på tiden. Man har vetat om det i 15 år. Hoppas nu att det inte är några som drabbats eller åtminstone bara ett fåtal.

P J Anders Linder, ledarskribent på SvD har också en intressant artikel om hur sossarna försöker förvanska verkligheten och måla, ursäkta, fan på väggen. Men det är inget ovanligt. I valrörelsen 2006 framställdes ibland från socialdemokratiskt håll rena skräckscenarier om hur det skulle se ut när alliansen kom till makten.

Nu går starten om drygt en timme så resten får jag ta i eftermiddag. Om jag orkar.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Hej !

Jag läser din presentation. Du skriver att: "Är fortfarande politiskt aktiv på kommunal nivå på fritiden."

Hur går det ihop? Hur kan man vara politiskt aktiv -- på fritiden ???

Det må vara en definitionsfråga, men att vara politiskt AKTIV innebär väl ändå att politiken är huvudsysslan ???

Jag antar att du menar att du är politiskt ENGAGERAD, vilket kan utövas även på fritiden.

Har jag fel? Politiskt aktiv betyder enligt mig att du får lön. Och då är det inte fritid.

Anne-Marie Ekström sa...

Det är alltid intressant med definitioner. Att jag säger att jag är politiskt aktiv betyder att jag sitter i en nämnd, en styrelse och i kommunfullmäktige. Och är aktiv, försöker i alla fall, i dessa. Dessutom har jag interna uppdrag i partiet. Ibland är nästan alla kvällar i veckan upptagna av något politiskt. Självklart är jag också politiskt engagerad men engagerad kan också den vara som kommer på möten och deltar passivt. Ni andra fritidspolitiker som läser detta. Rätta mig om jag har fel.

Anne-Marie Ekström sa...

PS. Barbaleso. Skön musik på din hemsida.

Anonym sa...

Inte Barbaleso!! Barba-selo !

Men det är oviktigt. Jag kanske uttryckte min egen definition av AKTIV felaktigt. Jag menar att när man gör något mot ersättning, så kan det inte kallas fritid, och ingen kan lura mig att deltagande i kommunfullmäktige är oavlönat.

Kul att du gillade musiken.