lördag 12 maj 2007

Asylsökande och arbete

Det är fullständigt absurt att inte låta de människor som fått tillfälliga uppehållstillstånd och fått ett arbete få fortsätta att arbeta även när uppehållstillståndet går ut. Särskilt för de personer som det ännu inte finns vägledande beslut som i fallet Said från Afghanistan som omtalas i en artikel i DN. Och som nu lever i ett ingenmansland. I Stället för att kunna försörja sig själv måste han nu leva på socialbidrag i stället. Vilket han inte vill. (Hörde ni alla sverigedemokrater som tror att alla kommer hit för att leva på bidrag?)

Visst jag håller med Tobias Billström om att de som fått sin sak prövad och fått avslag ska återvända. Men hans uttalande om att de har lärt sig en del när de varit här så de är bättre rustade när de kommer hem tror jag inte uppmuntrar rädda och oroliga irakier som ska tvingas återvända till ett land i fullständig kaos, även om det kanske är lite lugnare just i de områden där de bor. Du kan bättre Tobias.

Hoppas förslaget om arbetskraftsinvandring kommer snart.

Förutom alla de asylsökande som drabbas så drabbas också den arbetsgivare som anställt dem.
Denne blir av med en anställd på dagen. Risken med ett sådant här förfarande är att ingen arbetsgivare vill anställa en asylsökande eller en person med tillfälligt uppehållstillstånd. De kan ju överhuvudtaget inte planera sin verksamhet.

Läs min tidigare blogg om Enid.

2 kommentarer:

Skuncke sa...

Svensken har ingen hävdvunnen rätt till sitt eget land, men det har Mohammed från Afganistan?
I DN står idag att läsa om stackars asylsökande Mohammed från Afganistan. Han tillåts inte längre jobba i Sverige utan TVINGAS leva på bidrag.
Lustigt alla verkar ha glömt de 1.300.000 arbetslösa svenskarna som Alliansen talade om innan valet. Är det inte en bättre idé att svensken får företräde till jobben i sitt eget land än att arbetskraft importeras från tredje världen. Varför ska Svenne vara bidragsberoende medan Mohammed får 28.000 kronor i månaden?
Är det inte bäst för alla att Mohammed åker hem och försöker bygga upp sitt eget land istället?

Anne-Marie Ekström sa...

Tänk om du och de som har liknande åsikter som dig kunde bestämma er hur ni vill ha det. Ena dagen så är det så att de som lever på bidrag ska återvända till sina hemländer. William Petzäll (sd) i Borås skriver i en kommentar till min blogg (13 april) att bara de som ljugit sig hit eller begått grova brott ska utvisas. Idag säger du att även de som har ett jobb ska lämna landet. När jag skrev för någon vecka sedan att sd vill kasta ut alla invandrare fick jag svar att så var inte fallet. Men det är ju precis det du skriver nu. Nu vill jag ha klart besked. Vilka av de som kommit till Sverige från ett annat land ska lämna Sverige. Och vilka ska få komma hit.