fredag 11 maj 2007

Kurs, NATO-fartyg, sabotage mot äldre och "bäbis-inlämning"

Jag insåg när jag satte mig att jag var ganska mör i kroppen efter att ha stått och gått en hel dag i min iver att hjälpa alla kunskapstörstiga kursdeltagare jag haft. Ska nog skaffa mig en stegräknare. Det kan vara kul att se hur många steg man går en kursdag. Jag hade en men jag glömde ta av mig den när jag var på toaletten i Österrike förra sommaren så den försvann i vattnet.
Från kurslokalen har jag också haft en god uppsikt över alla NATO-fartyg som anlöpt Göteborgs hamn idag. Så ibland blev intresset från kursdeltagarnas sida lite splittrat.

Är kluven inför detta med NATO och om vi ska gå med eller inte.
Vi är redan så involverade (och varför ska vi tro att vi ska få hjälp om något skulle hända om vi själva inte ställer upp) men det är ändå obehagligt att se de stora fartygen på nära håll (nåväl ganska nära håll). Och vad finns ombord? Det mest önskvärda vore att det inte behövdes varken krigsfartyg eller andra vapen. Helst skulle jag önska att valet att gå med eller inte aldrig någonsin behövde göras. Men tyvärr är verkligheten i världen en annan.

Det var bra att riksdagspartierna säger att vi ska jobba för ett förbud mot klusterbomber. Men varför ska vi undanta vår egen kan man undra?

Sedan kan jag inte låta bli att kommentera sabotaget mot ett äldreboende i Nybro. Jag blev riktigt upprörd när jag läste om att sladdarna till trygghetslarm och brandlarm till fyra lägenheter i ett äldreboende blivit avklippta. Hur kan någon göra så mot äldre människor som inte kan klara sig utan sitt larm? Jag saknar ord.

Hoppas verkligen de skyldiga hittas och får ta sitt straff.

Nu till de lite yngre. SvD har ett reportage om hur man kan lämna in bäbisar man inte vill ha i en lucka på ett katolskt sjukhus i Japan. Detta förekommer tydligen redan på andra håll i världen. Jag vet inte om jag ska bli upprörd eller inte.

Syftet är säkert gott. Att barn man inte vill ha ska läggas i soptunnor och för att minska aborter.

Vore det inte bättre att jobba mer för att förebygga så att unga kvinnor inte blir med barn. Sexualupplysning och råd om preventivmedel. Fast förstås påven kanske inte tycker det.
Att göra det möjligt att få abort. Men framförallt hjälpa och stötta unga mammor så att de kan behålla sina barn. Det är mycket grymt att tvingas lämna bort sitt barn som man fött och aldrig få se det igen.

Nu bär det av till kulturnatten i kulturhuset i Borås. Men jag tror inte det blir någon sen kväll. Som sagt. Jag är ganska mör. Och i morgon är det skolkampanj igen.

3 kommentarer:

kyrksyster sa...

Kanske det ena inte behöver utesluta det andra - om bäbisarna alltså...

Anonym sa...

Angående brandlarmssladdarna... Det visade sig så småningom att det var i samband med att brandlarmet byttes ut, två dagar före händelsen, som sladdarna klipptes av en installatör som inte visste vad de hade för syfte...

Anonym sa...

Blev fel webbadress...