söndag 20 maj 2007

Mellan middag och tennis

Efter att ha ätit en middag med Findus fiskgratäng blev jag trött. Vet inte hur jag ska orka spela tennis i kväll också.

Men jag piggar upp mig med lite persikoglass samtidigt som jag tänkte spana in vad som hänt idag när jag varit ute i naturen.

Igen har en galning varit framme och skutit på oskyldiga människor i USA. Denna gång i en kyrka.

Frågan om hur lätt det ska vara att få inneha vapen kommer åter på tapeten. Liksom hur psykiskt sjuka människor ska hjälpas. Om denna händelse kunnat undvikas med mindre generösa vapenlagar kan jag inte uttala mig om. Den som verkligen vill ha tag i vapen kan få det. Men onekligen är det så att ju fler vapen det finns desto mer skjuts det.

Sedan skrivs (SvD) det om att ju mer uppmärksamhet sd får. Desto mer tjänar de på det. Såklart.

Vem trodde något annat. Genom att förbjuda, hota och demonstrera mot att de har möte ger ju bara mediatillfällen för dem .
När det är deras politik som man ska ge sig på och dissekera och slå hål på. Framförallt ställa frågan vad är det de vill förutom att det ska vara färre invandrare i Sverige.

Någon debatt förekom det tydligen inte heller på mötet enligt DN. De som försökte säga något blev snabbt avbrutna. Bland annat en som ville förbjuda muslimsk verksamhet. Tala om demokrati och öppenhet. Det hade väl varit bra att han fått säga vad han ville så vi någon gång får veta vad sverigedemokraterna verkligen står för.

Vidare kan konstateras att poliser i Iran förnedrar gripna genom att hänga vattenkannor för toalettvätt runt halsen på dem och visa upp dem . Iran verkar inte vara något kul land. Tidigare har tusentals kvinnor varnats för att de burit för oislamisk klädsel. Och dit avvisar vi personer.

Nu blir det tennis.

15 kommentarer:

Anonym sa...

"Men onekligen är det så att ju fler vapen det finns desto mer skjuts det"

Var får du det ifrån? Skjuts det mycket i norrland kanske? Skjuts det mycket i Schweiz? Eller i Österrike?
Jag bodde Bregenz i Österrike ett år och så vitt jag vet så avlossades inga dödande skott där, trots att det bara är att gå in på vapenaffären och köpa en hagelbössa, och trots att schweiz ligger 100m bort, där nästan varje man över 20 innehar ett sjkutvapen..
Nä det är dags att sluta sprida dessa vapenteorier..vapen är förvisso till för att skada och således inte bra, men det är inte det som ligger bakom dessa vansinnesdåd, det är "vansinnet"..
Mellan detta "Vansinne" och orättvisor i samhället finns en stark korrelation dock..börja analysen där istället.

Anonym sa...

Och där kom slutklämmen. Att på något sätt vinkla det så det kommer in något negativt om Sveriges asyllagar. Annars hade man trott att den slutkritiken hade riktats mot regimen.

Nåväl. Jo, det kan tyckas märkligt att personer skickas tillbaka till Iran. Å andra sidan finns det de iranier som självmant väljer att åka tillbaka till Iran när de väl fått asyl. Nu kommer detta exempel visserligen från Norge men det är inte så viktigt. Det finns exempel från Sverige också.

http://expressen.se/nyheter/1.682317

Det sätter det hela i perspektiv anser jag. Även om det givetvis finns skillnader fall till fall. Iran är farligt, ända tills asylprocessen har fått ett för den sökande positivt utfall. Då är det inte så farligt längre. Men ack vilket misstag.

/En viss envis en

Patrik sa...

"De som försökte säga något blev snabbt avbrutna."

Nej Anne-Marie, allt talare fick tala till punkt på mötet.

"Bland annat en som ville förbjuda muslimsk verksamhet."

Inte heller han blev avbruten, men fick mothugg av nästkommande talare ang. att hans förslag vore ett brott mot Sveriges förpliktelse som demokratiskt land och mot FN-stadgarna. Sverigedemokraten ifråga härstammar från Iran och kom hit som flykting för många år sedan. Han har lidit svårt under den islamistiska regimen där. Jag har därför inga problem att förstå hans känslor gällande "islamsk verksamhet" (vilket var ordet han använde), men känslor skall ej blandas med politik och Sverige skall ej bryta mot internationellt vedertagna konventioner.

"så vi någon gång får veta vad sverigedemokraterna verkligen står för."

Visst är det tråkigt för dig att hela tiden komma till korta med dina försök att bekräfta dina konspirationsteorier kring ditt hatobjekt Sverigedemokraterna.

Anonym sa...

Tja, att en galning avfyrade ett skjutvapen i USA ar inget att bry sig om. Det har inget med vapenlagarna att gora, och kan handa i vilket land som helst. Har t.o.m hant i Sverige, och skjutvapen anvands i de flesta mord och ran i Sverige. USA har 300 milj inv mot 9 i Sverige, och per capita ar brottsligheten mycket lagre i USA an i Sverige. Det ar en skymf att ett homogent land som Sverige har sa hog brottslighet som den har.

Hur kommer det sig att svensken ar attraherad av en ond och livsfornekande stenaldersreligion som islam? Varfor ar man imponerad av hedersmord, stening till dods av kvinnor, sjalvmordsbombare och halshuggningar med kniv dar halspulsadern kapas forst och halskotorna hackas av medan offret ar vid medvetande? Varfor stenas tusentals kvinnor till dods varje ar? Varfor ska kvinnor kla sig i burka och se ut som spoken? Religionsfrihet i all ara men inte for onda religioner som islam. Deras mal ar att utrota alla "otrogna" med jihad.

Anne-Marie Ekström sa...

Jag tycker illa om all fundamentalism oavsett religion. Det finns fundamentalister inom alla religioner. En viktig del i fundamentalismen är att förtrycka kvinnor.

Anne-Marie Ekström sa...

Glömde svara Patrik. Jag kan förstå killen från Iran. En fråga jag ställer mig då, när du nu försvarar honom. Skulle han ha fått komma hit enligt sd:s nuvarande invandrarpolitiska program. Kommer inte han från ett kulturellt avlägset land. Och sådana ska vi inte ha så många av i Sverige.
Patrik. Jag har inga konspirationsteorier utan jag försöker bara få fram vad sd tycker i olika frågor. Eller kanske rättare sagt i den enda frågan som sd är engagerad i, invandringspolitiken. Dessutom är hat ett hat ett hårt ord. Jag tycker inte om sd:s åsikter. Men jag tycker att det är fel att sparka folk, om det inte påverkar arbetet, och hota dem på grund av deras åsikter.

Anonym sa...

Sverige

Spaning från Karlskrona: Inte lika bra utan action
Av Kinga Sandén
Senast uppdaterad 20 maj 2007 11:02

Vi är besvikna. Och svettiga.
Kanske femtio reportrar och fotografer, några med egna inhyrda livvakter (sant!) har rest till Karlskrona från hela Sverige för att bevaka Sverigedemokraternas riksårsmöte, och inte minst de väntade kravallerna.– Missade jag våldet nu? frågar en Stockholmskollega när jag rusar ikapp efter att ha stannat till vid ett mindre gruff intill det svartklädda demonstrationståget.

Vi gillar inte våld mer än någon annan, men nyhetslogiken kräver action. Ju mer action, desto större utrymme. Vi hoppas mest på de svartklädda. Antifascistisk aktion, Afa, är med i tåget, och de har varit våldsamma förut.DETTA ÄR HÄMTAT UR SYDSVENSKAN OCH BEVISAR PÅ VILKEN NIVÅ VÅRA JOURNALISTER BEFINNER SIG OCH STACKARS ANNE-MARIE TROR PÅ ALLT SOM SKRIVS ? NEJ DÄREMOT GAV TV4 NYHETERNA EN SANN BILD VARJE NORMALBEGÅVAD KUNDE FÖRSTÅ I SINA NYHETSSÄNDNINGAR(SÖNDAG) EN SKAKAD Ilmar Reepalu TALADE KLART OCH TYDLIGT OM ATT MALMÖ INTE LÄNGRE KLARADE AV FLYKTINGMOTTAGANDET OCH HADE FÖRFATTAT IHOP YTTERLIGARE EN SKRIVELSE TILL REGERINGEN DÄR HAN MENADE PÅ ATT MAN SKULLE TVINGA FLYKTINGAR ATT BOSÄTTA SIG PÅ ANDRA ORTER.(DETTA ÄR ETT BROTT MOT DE MÄNSKLIGA RÄTTIGHETERNA).GLATT SVARADE BILLSTRÖM ATT NÅGON FLYKTINGPOLITIK INTE VAR KLAR OCH ATT ALLT SKULLE ORDNA SIG MED JOBB.DET TYCKER NOG INTE DEN IRANSKA FAMILJ SOM VISADES UPP PÅ TVN GRÅTANDE OCH SA DE HADE DET VÄRRE NU ÄN I IRAN LIKSOM HAN SOM TVINGADE SOVA PÅ MALMÖ CENTRAL.VÄRDIG FLYKTINGPOLITIK KYSS MIG I RÖVEN HYCKLARE

Anne-Marie Ekström sa...

Jag håller med Holken att vi inte har en värdig flyktingpolitik. Jag tycker att det går för långsamt att få fram en reform hur mottagandet ska se ut. Jag vill också tala om att jag inte tror på allt som skrivs i tidningen men jag vet också att det alltid finns någon sanning bakom.
Sedan kan jag hålla med dig om att vissa journalister går för långt. Men vad gör man inte för att sälja lösnummer.

Till sist. Jag försöker i alla fall att använda ett sansat språkbruk. Det kanske också alla ni sverigedemokrater som vill till riksdagen börja med att lära er.

Patrik sa...

Anne-Marie,

Ja, Samuel Älgemalm (han har tagit ett svenskt namn... hade ett persiskt namn från början) som han heter, hade mycket väl kunnat få uppehållstillstånd i Sverige om Sd's invandringspolitiska program varit verksamt, likväl som en del flyktingar faktiskt får uppehållstillstånd även i t.ex. Danmark och Finland, trots deras betydligt tuffare regler.

Jo, jag tog i rätt bra när jag blandade in ordet "hat" som i "hatobjekt", men även hat kan ha nyanser. Det är mycket hackande utan grund från din sida gällande Sd och jag tycker du går för långt ibland, på ett sätt som har släktskap med hat, även om du föredrar att se det som "illatyckande".

Anonym sa...

Anonym/

Islam i sig är inte en "ond" religion, lika lite som kristendomen eller judendomen är det. Däremot finns muslimska fundamentalister som anser de avarter du räknar upp helt i sin ordning. Men det betyder inte att alla muslimer tänker likadant. I Europa finns gott om muslimer som tar avstånd från fundamentalism; många av dem har flytt undan regimer där fundamentalismen är en del av det politiska systemet. Varför tror du att de flesta iranska kvinnor i Sverige INTE täcker sitt hår? För att de slaviskt ställer upp på den iranska teokratins kvinnosyn?

Att umåla alla muslimer som religiösa fanatiker är lika ohållbart som att döma alla kristna efter den kristna högern i USA (ni vet, de där som ofta är bokstavstroende, med allt vad det innebär).

Grue och Patrik/

Ni hävdar att Sd bekänner sig till principen om allas lika värde. Om det även gäller troende muslimer skulle jag vilja veta vad ni anser om Anonyms generaliseringar om islam.

Anonym sa...

Malicia/ JAg tar ansvar för mina egna uttalanden, tack, inga andras.

JAg tycker att Naser Khadeer i Danmark som är en uttalad fiende till den islamistiska fundamentalismen och som nyligen kallade Måna "drottningen av alla halalhippies" verkar vara bra. Vi skulle behöva nån sån i Sverige. Tyvärr är det svenska debatten om sånt här rätt lamslagen, och folk som vågar ta i den som Evin Rubar blir stämplade som rasister.

Anne-Marie Ekström sa...

Tack igen Malicia för dina kommentarer om fundamentalism. Jag håller med dig.
Jag känner många muslimer som inte alls ställer upp på att förtrycka kvinnor. De är mina bästa vänner. Men jag har också träffat kristna fundamentalister. Som förtrycker kvinnor. Jag tycker lika illa om deras åsikter som jag tycker om de muslimska fundamentalisternas.

Världen är inte svart eller vit. Framförallt lever vi i en globaliserad värld där vi är beroende av varandra. Drömmen om att få tillbaka det svenska folkhemmet, om det nu har funnits, kommer alltid att förbli en dröm.

Anonym sa...

Grue/

Vågar inte uttala mig om Evin Rubar. Jag vet att hon gjort några dokumentärer som orsakat en del uppståndelse men jag har inte sett någon av dem själv. Jag är inte särskilt förtjust i tv-dokumentärer. I dem finns ofta inte tid att gå igenom fakta och argumentation grundligt. Med skicklig klippteknik kan man dessutom bevisa nästan vad som helst.

Men jag har Rubars senaste alster inspelat och hade tänkt titta på den i sommar någon gång. Med tanke på vilken debatt tjejen skapat tillhör det närmast allmänbildningen att ha sett något hon gjort.

Har för mig att jag sett Rubar nämnas i uppskattande ordalag i Sd-kuriren. Efter att ha läst och hört debatten om henne är jag inte förvånad.

Naser Khadeer har jag inte hört talas om så honom kan jag inte heller uttala mig om. Men Sahlin som "drottningen av alla halalhippies" framstår för mig som ett onödigt personangrepp. Så upplys mig någon: vad har Sahlin gjort för att förtjäna den beteckningen?

Anonym sa...

"I Danmark väckte debatten om Mohammed-satirerna en hård
Naser Khader
debatt om islam. Den mycket populäre syrienfödde politikern Naser Khader spelade en aktiv roll och nu startar han ett nytt politiskt parti – Ny Alliance. Han menar att det är en plikt att bekämpa islamism och religiöst förtryck. De som inte gör det kallar han ”halal-hippies”; övertoleranta värderelativister med en god portion okunskap och aningslöshet. Och deras drottning? Ja, hon är en ledande svensk politikerkollega, hävdar Naser Khader som intervjuats av Lars Mogensen."

"halalhippie (2000) 'person som i et misforstået forsøg på at være tolerant over for indvandrere forsvarer reaktionære træk i indvandrerkulturen'

den danske politisk korrekte elite, de såkaldte Halal-hippier (Inf 3.10.2000); Jeg synes basalt set ikke, at halalhippierne respekterer de mennesker, vi taler om. Man respekterer ikke et menneske ved at pakke det ind i vat (Inf 10.11.2000); I sin debatbog Khader.dk langer den 37-årige Naser Khader ud efter de debattører, han kalder for halalhippier (Pol 25.11.2000); Som karriere-halal-hippie skylder jeg Naser Khader en stor tak (Pol 19.4.2001); Hvis man for alvor ønsker at få ørerne i mediemaskinen og blive udråbt til enten halalhippie eller racist, er danskheden det ideelle emne (Inf 2.5.2001). (HHH 2002). Ordet er dannet af politikeren Naser Khader og udbredt ifm. Naser Khader: Khader.dk., 2000."

I senaste Konflikt:

http://www.sr.se/cgi-bin/P1/program/index.asp?ProgramID=1300

Se gärna Rubars program. Och att Sd gillar hennes alster är definitivt inget argument mot henne. Snarare är hon en av få journalister som verkligen är journalister: dvs. som avslöjar sanningen utan att tänka på vilka politiska konsekvenser det får. Dom flesta är propagandamakare snarare än journalister.

Anonym sa...

Grue/

Nu när du presenterar honom närmare inser jag att jag faktiskt har ett visst hum om vem Naser Khader är. Jag läste om honom när jag kollade in de danska tidingarna i samband med bråket om sagda teckningar. Men min danska är usel och jag brukar därför undvika danska tidningar.

Att Rubar omnämns uppskattande i Sd-kuriren var bara ett konstaterande. Jag menade det inte som kritik mot henne; hon ska inte lastas för vad andra gör.;) Jag väntar med att uttala mig om henne tills jag sett hennes dokumentärer, åtminstone någon av dem.

Däremot tycker jag du är orättvis mot journalistkåren. Många av dem gör ett utmärkt jobb, särskilt med tanke på förutsättningarna. Att de inte har samma världsbild som en själv betyder inte att de gör ett dåligt jobb. De ser bara världen på ett annat sätt; människans värld går som bekant att tolka på många sätt.