söndag 13 maj 2007

Lite seg idag efter Melodifestivalen

Satt uppe och tittade på den långdragna omröstningen i Melodifestivalen så jag är lite seg.

Jag ska så småningom plocka fram dammsugaren och sedan gå och hämta den cykel jag beställde igår. Men jag kan inte låta bli att skriva några rader.

Melodifestivalen blev en trist historia för Sverige även om jag tyckte det bidrag som vann var helt ok och The Ark gjorde sitt bästa. Man kan alltid spekulera om något av alla de andra bra bidragen i den svenska uttagningen klarat sig bättre. Det fanns ju faktiskt många. Med facit i hand kanske Sara Dawn Finers ballad klarat sig bättre. Utan att förringa TheArks prestation. Men det är som sagt bara spekulationer.
Det är bara att erkänna att musiksmaken är olika runt om i Europa. Det är väl kanske det som är tjusningen.
Sedan kan inte jag bedöma vad som är bäst för att få upp intresset i övriga västeuropa som verkar vara ganska lågt. Om det ska vara olika grupper som Bert Karlsson vill, men som tävlingschef Svante Stockselius motsäger sig enligt en artikel i DN.

Men det skulle vara trist om vi är tillbaka i öst-väst tänket. Även om det "bara" är i schlagersammanhang. En del av länderna som var med har långt kvar i sin utveckling till att bli demokratiska välmående länder. Och det kan väl vara så att deltagandet i schlagerfestivalen kan bidra på vägen till att bli det.
Jag tror på att umgås och att ha dialog.

2 kommentarer:

Wilhelm Raab sa...

"Det är bara att erkänna att musiksmaken är olika runt om i Europa. Det är väl kanske det som är tjusningen."

Det är så skönt att läsa ovanstående. Jag har suttit och småläst på olika bloggar idag om ESC (Vad är en söndag till för, om inte att ströläsa andras tankar? Underbart!) och jag tror att du är den första som skriver en så'n sanning istället för att gå på om öst/väst/grannlandsröstning/fy o skam... Friskt. Tack.

Wilhelm Raab sa...

... för övrigt ska jag tillägga, att ESC verkligen tydliggör hur olika vi ändå är - eller snarare hur mycket det finns som skiljer våra kulturer åt. Om det är dåligt eller inte tänker jag inte uttrycka mig om (lite av båda) men det är absolut något som man måste vara medveten om.