onsdag 25 april 2007

Ät och släng

Upp emot hälften av all mat som produceras kastas i soporna. Det är verkligen skrämmande och enligt artikeln i SvD så kan det vara ett större miljöproblem, med ökade koldioxidutsläpp, än som varit känt tidigare.

Jag hör tyvärr till dem som slänger en hel del mat. Lite mindre nu när jag bara bor hemma, jämfört när jag tillbringade en del av min tid i riksdagen och Stockholm och resten hemma. Jag tror att enmanshushåll även här är större bovar. Det finns få förpackningar som är anpassade till mindre hushåll. Därmed ökar risken att maten slängs. Där måste handlarna bättra sig.

Fast i Borås har vi svarta och vita soppåsar. I de svarta ska slängd mat hamna som sedan ska bli biogas och jord. Det känns något bättre.

Till sist, en sak som jag har svårt att fatta är att när en affär slänger gammal mat så är det farligt avfall men inte när jag slänger det i mina hushållssopor.

Inga kommentarer: