onsdag 4 april 2007

Att välja grannar

Visst valfrihet är bra. Och visst kan det vara bra att få veta hur området ser ut där man tänker köpa hus.
Enligt SvD så erbjuder Hemnet en sådan tjänst. Där kan man köpa information för 100 kronor för att få veta mer om grannarna som bor inom 200 meter från det hus man tänker köpa. Det är sjukt. 200 meter är inget stort område och urvalet kan inte heller bli så stort utan att man lätt kan lista ut vilken kategori den eller den tillhör. Vem som är arbetslös och vem som är änka.

Vi har ett alltmer segregerat samhälle, både vad gäller boende och annat. Det behöver inte bli mer segregerat vilket den erbjudna tjänsten bidrar till.

2 kommentarer:

Anonym sa...

har köpt informationen och funnit den väl värd slantarna. Givetvis vill inte jag köpa en villa intill ett socialt utsatt hyresområde, inget konstigt med det och inget som jag skall klandras för.

Andra får flytta till misären och stå för integrationen, jag tänker i vart fall inte utföra sociala experiment med min familj.

Anonym sa...

Jerry, Det är ju också fullt möjligt att andra kommande köpare kommer att tacka nej bara för att du tyckte det var så viktigt att redan i förväg betygsätta människor du inte ens kände..