tisdag 3 april 2007

Sol och vår

Våren är här även om den har tagit ett litet steg tillbaka och just nu skiner inte solen. Och DN berättar att vädret blir typiskt aprilväder i påsk. Vad annat är att vänta.
Men det kanske behövs en liten paus. Påskliljorna brukar inte blomma förrän i slutet av april och vitsipporna ska komma då också. Men de finns redan nu. Kommer syrénerna till Valborgsmässoafton kanske. Helt klart är att det är något som inte är som det ska.

Klimatfrågan blir mer och mer viktig. Och den måste tas på allvar. Klimatpåverkan kommer att slå allra hårdast mot jordens fattigaste länder säger Rajendra Pachauri, ordförande i Fn:s klimatpanel. Men alla länder kommer att drabbas. (DN).

Sol och vår av ett annat slag skriver SvD om. Det finns inte bara chanser att träffa en livskamrat på nätdejtingsajterna (nytt svenskt ord, försvenskad stavning i alla fall) utan det finns risker att bli lurad också.
Men det måste väl vara upp till var och en att vara på sin vakt. Sajt-ansvariga kan väl inte ta ansvar för det. Apropå en fråga i artikeln till VDn för en sajt.

Men det är en typisk reaktion. Det är alltid någon annan som ska vara ansvarig. Det är dags att vi börjar lära oss att vi alla har ett eget ansvar. Oavsett om det är att vara på vakt mot lurendrejare eller att ta sin del av ansvaret i samhället. Framförallt ta ansvar för sitt eget liv.

Inga kommentarer: