onsdag 11 april 2007

Kväll efter en intesiv dag

Hittade rätt i Göteborg efter bilköer. Skulle börja 8.30 trodde jag. Men eleverna trodde de skulle börja 8. Inte mitt fel. Men det löste sig ändå.
Altt gick bra ända till eftermiddagen. Då började näsan rinna. Jag vill inte ha förkylning igen. Det har jag inte tid med. Men dessvärre ser det inte bättre ut. Få rväl stoppa i mig några italienska, typ Alvedon, innan sängdags.

Annars kan bara konstateras att reaktionerna har varit starka efter Uppdrag granskning igår. Inte märkligt. Inte räcker det med att be om ursäkt. Så som flickan lidit så är hon faktiskt ett brottsoffer. Och ska ha skadestånd för det.

Risken är att hon aldrig får något eftersom pappan inte har några pengar. Staten borde gå in och förskottera skadestånd till brottsoffer. Annars är det i de flesta fall helt meningslöst att utdöma att någon ska betala skadestånd. Många som ska betala saknar pengar och hemförsäkringarna täcker inte allt.

Fick i kväll höra om en metod som ska bidra till att socialtjänster över hela landet agerar lika när det gäller barn som behöver stöd av samhället. Barns behov i centrum (BBIC). Men sedan beror ju allt på vilka människor som är inblandade. Är det fel personer så hjälper aldrig så mycket metoder.

Inga kommentarer: