fredag 13 april 2007

Intet nytt under solen - sd

Så har då den första större debatten med sverigedemokraterna gått av stapeln. Det var en folkpartist som tog den, Erik Ullenhag. Tyvärr kunde jag själv inte se den men efter vad som kan läsas i media (DN och SvD) så verkar fokuset varit precis som jag misstänktet. Även om sd säger sig ha en politik inom flera områden så mynnar den alltid ut i att allting löser sig om vi skickar hem alla invandrare.

Visst det finns många som saknar jobb. Men det beror inte på att de inte vill arbeta utan att de inte fått en chans att komma in på arbetsmarknaden. Idag finns många välutbildade personer, vars utbildning inte kostat Sverige ett öre, som skulle kunna göra stor nytta, kanske med en kortare introduktion i svenska förhållanden. Men många får inte en chans. Integrationen har misslyckats men där är den nuvarade regeringen med en folkpartistisk minister i spetsen, Nyamko Sabuni, på gång med förbättringar där den gamla sociademokratiska misslyckades totalt.

Sedan är det så att de som kommit hit har inte gjort det för att erhålla livslång försörjning, vilket sd påstår i sitt förslag till nytt invandringspolitiskt program.
De har kommit hit för att de flytt från krig och förföljelse. Sedan är det viktigt att även övriga EU tar emot flyktingar i större utsträckning och att näraliggande länder till krigszoner får stöd.
Men detta utesluter inte att Sverige ska ge dessa människor skydd om de söker det.

Ska titta på programmet när det kommer på nätet. Vilket jag förmodar det gör.

Däermot tycker jag det är fel att sd inte ska kunna hålla sitt årsmöte i Sverige. Även om jag inte gillar åsikterna så är de faktiskt demokratiskt valda. Sedan kan jag tycka tyvärr. Men det ska inte behövas fem piké-polisbilar för att stoppa annat slödder som försöker hindra deras möten som vid mötet i Borås.

PS. Till alla som vill ha svar på ormkommentarer. Jag återkommer. Men har lite annat att fixa först.
Här en länk till TV-reportage i GT så länge.

6 kommentarer:

Anonym sa...

Varför försöker du måla upp en bild av att nästan alla invandrare i Sverige flytt krig och förföljelse? Går in på migrattionsverkets hemsida så ser du klart och tydligt att endast 7%(SJU!) procent av alla som invandrar till Sverige idag har legitima flyktingskäl.

Anonym sa...

Precis som överstående nämner är det väldigt naivt att tro att alla som söker sig till Sverige är riktiga flyktingar. Sverigedemokraterna vill inte slänga ut alla invandare eller stänga Sveriges gränser, det är bara svepande påståenden tagna från luften.
Även om man nu är så naiv och tror att alla som kommer till Sverige är flyktingar skulle jag då vilja ha svar på varför så många kan återvända till sitt hemland för ett par veckors semester? Jag minns mycket väl rubrikerna "Svenskar döda i Somalia" Givetvis var det inte svenskar utan det var så kallade "flyktingar" som hade åkt ner till det krigsdrabbade området i Somalia för att strida med fundamentalistiska islamister. Avslutningsvis skulle jag bara vilja göra det klart för alla er som läser detta att Sd endast vill utvisa dom som har ljugit sig in i landet och även dom som begår grova bott, vilket jag tror somliga inte finner så kontroversiellt utan snarare sunt förnuft.

Unknown sa...

William - om det alltså är som du säger så menar SD att kostnaden för de som ljugit och de som begått grova brott är 30 - 40 miljarder per år. Hur får du ihop den beräkningen?

Anonym sa...

Ehh-ursäkta hur länge ska man behöva rulla tummarna i väntan på konkret bemötande. Djurgruppen orm
alltså.

Anne-Marie Ekström sa...

Om ormarna finns kommentar på Giftormar igen.

Anonym sa...

Peter Karlberg>> Jag tror William syftade mer på att det invandrar typ 100 000 till Sverige varje år, och som direkt sätts i utanförskap(snacket om att ta hand om dessa hör vi bara i nära anslutning till val, men sedan händer det inget, så kommer det alltid vara om riksdagspartierna får fortsätta att frossa i makten. Källa: decenniers misslyckad invandrings- och integrationspolitik). Inte att man sparar in pengar på att utvisa grovt kriminella invandrare. /Johnny