fredag 20 april 2007

Fredagseftermiddag

Har varit ute och delat ut några flygblad på torget i samband med folkpartiets kampanj "Kunskap lyfter Sverige". Kallt och blåsigt men kul att vara ute och träffa medborgare som omväxling till alla interna möten.
Men skönt att vara inne igen. Snart dags att packa inför helgens fp-möte i Örebro.

Bland eftermiddagens nyheter kan vi läsa att fosfat ska förbjudas i tvättmedel även om en hel del tvättmedel redan är fosfatfria. Bra för Östersjön.

Det pågår också ett bråk mellan TV-kanaler om sanningshalten i programmet om flickan Louise som levde med sin missbrukande pappa i misär. Dock strider man inte om det faktum att flickan blivit utnyttjad av sin pappa. Även hemma hos farföräldrarna. Då så. Här finns en flicka som har blivit utsatt för en av de värsta saker man kan bli. Det finns en socialnämnd som inte gjort tillräckligt. I stället för att diskutera detaljer se till att socialnämnden får ta sitt ansvar och flickan få skadestånd och terapi.
JO tar inte upp fallet eftersom redan länsstyrelsen utrett ärendet och riktat allvarlig kritik mot socialnämnden men de anmälningar som kommit till polisen har överlämnats till åklagare. så förhoppningsvis kommer rättvisan att ha sin gång.

Det var tydligen inte bara jag som reagerade i min blogg mot förslaget från fp:s arbetsgrupp om kvoterad vab. Det är som sagt en arbetsgrupp som tagit fram ett förslag som ska diskuteras på fp:s landsmöte i höst.

1 kommentar:

Anonym sa...

Hej Anne-Marie

Skönt och läsa att det fortfarande finns liberala Folkpartister.