tisdag 24 april 2007

Politiken finns även om partiledaren går

Inser att jag kanske måste skriva en kommentar till min partiledares avgång. Det är trist att det kom nu. För även om det gick illa för fp i valet så tror jag att Lars bidragit en hel del till att hålla ihop alliansen men även stått på sig när det gäller att få igenom folkpartiets idéer. Även om det utåt sett, ibland verkat som om fp "strulat". Lars var den som höll emot när det gällde nivån i sjukförsäkringen till exempel. Och mycket annat.

Men nu är det som det är. Det är viktigt att partiet förstärker de socialliberala idéerna och att det inte blir någon uppslitande strid när det gäller efterträdaren.

Det politiska livet måste också gå vidare.

Debatten mot sverigedemokraterna måste fortgå.

Folkpartiet har en bra integrationspolitik. Vi vill bryta utanförskap med arbete. Tyvärr har ibland budkskapet framförts så att det mer verkar som krav än om omtanke om dem det gäller.

Skolfrågorna kommer att även i framtiden stå i fokus. Jag kan inte förstå att en tidig utvärdering av kunskaper kan vara något negativt. Det kan ju rädda många barn från att gå vidare från lågstadiet (eller vad det nu heter) till mellanstadiet utan att ha tillräckliga kunskaper i att läsa, skriva och räkna. Det är ju för att dessa barn ska få det stöd de behöver så tidigt som möjligt som vi vill ha nationella prov i trean.

Faktiskt är att partiet nu har en pågående skolkampanj "Kunskap lyfter Sverige" som kommit i skymundan. I den tänker vi inte bara tala om vad våra två ministrar på utbildningsdepartementet, Lars Leijonborg och Jan Björklund, gjort. Vi tänker också lyssna på vad människor tycker. Det finns bland annat en enkät om skolan. Här hittar du den.
Mer om folkpartiets skolpolitik hittar du här.

Inga kommentarer: