söndag 15 april 2007

Tennis, triss, spelmissbruk mm

Är trött och mörbultad efter tennismatchen och 20 mils bilkörning fram och tillbaka till Trollhättan. Slarvar med stretchingen vilket defenitivt inte är bra för gamla tanter. Gick ganska hyfsat i matchen, oavgjort. Jag är bara reserv i laget men det är en kul form av tennistävling anordnad av Västergötlands tennisförbund för lite äldre damer som helst bara vill spela dubbel . Två dubbelpar möter varandra. Totalt fyra matcher i matchen.

Stärkta av en-poängaren bestämde vi att köpa var sin triss-lott i Sollebrunn på väg hem . En boråsare vann ju 12 miljoner igår på Triss så vi trodde väl att vi kunde göra om bedriften. Trots dubbla försök i två kiosker lyckades vi inte.
Detta kan väl knappast kallas för spelmissbruk. Annars finns det risk att många idag hamnar i spelmissbruk. Det finns alldeles för många frestelser. Inte minst på Internet.

Det finns en intressant vetenskaplig artikel i SvD idag som beskriver hur hjärnan påverkas vid alla sorters missbruk. Att detta är lika för alla typer av missbruk. Ett missbruk leder också till andra missbruk. Jag har tidigare kommenterat spelmissbruk.

Undrar just om bloggande kan bli ett missbruk. Tror faktiskt det. Fast det kostar ju inga direkta pengar men tid är också pengar. Bäst att vara uppmärksam.

Men nu är det nog bäst att leta rätt på sängen. Om jag ska orka upp i morgon och klara veckans program. Får inte glömma alla papper till det första mötet i morgon kväll som ledamot i Bornets styrelse och maila att jag eventuellt kan bli försenad om trafiken i Göteborg trilskas.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Triss, poker, sex... Reklam för spel och missbruk dyker upp på skärmen stup i ett för oss som har Telia som Internetleverantör. Jag skulle gärna vilja veta hur mycket Telia tjänar på det eftersom de inte stoppar eländet. Det måste bli en bra slant.

Anonym sa...

Det är inte en vetenskaplig artikel i SvD. Ta en titt på vad som är vetenskap innan du går ut och gör ngt drastiskt!