lördag 7 april 2007

Singlar mer klimatförstörare än andra och trasig mejl

Inte nog med att det är dyrare att leva som singel. Dessutom så är singlar de värsta miljöbovarna enligt DN. Det är banne mig inte lätt att vara singel.

Visst kanske det finns saker jag kan bli bättre på. Jag skulle kunna ha en mindre bostad. Men varför ska man som singel ha sämre boendemiljö än andra. En förmildrande omständighet är dock att jag har värmepump.

Mitt största miljödilemma just nu är att jag måste åka bil de dagar jag jobbar i Göteborg. Det blir rätt många mil och en hel del koldioxidutsläpp.
Att det blir högre miljökostnad för längre arbetsresor om det saknas kollektivtrafik har nog inte regeringen tagit med när den som är arbetslös måste åka längre enligt regeringens försalg om han eller hon inte får arbete på bostadsorten. Även om jag tycker att det är bättre att åka en bit och ha ett arbete än att vara arbetslös. Men ur miljösyn är det inte bra.
Fast jag kan inte förstå dem som har bilmotorn på när de sitter i bilen och väntar. Eller som den jag såg igår som hade motorn på när han pratade med en person utanför bilen.

Men att Telia inte kunnat laga e-posten på en och halv dag är märkligt. (SvD) Den enda informationen som finns är på Telias hemsida där det står att felavhjälpning pågår. Det har det gjort sedan tolv-tiden igår med en uppdateringe under eftermiddagen med samma text. Åtminstone borde Telia kunna uppskatte en tid när allt kan vara klart. Visst kan det ta tid med dataproblem men information är lätt att skriva ut på hemsidan. Dåligt Telia.

Sedan trodde jag att det inte var tillåtet med påsksmällare. Det smäller ganska rejält häromkring. Stackars hundar och katter.

1 kommentar:

Anonym sa...

Ja påsksmällare är onekligen kulturberikande. Kommer man från smäll områden vill man tydligen att det skall fortsätta smälla.