torsdag 12 april 2007

Intolerans finns på flera håll i världen

Klart att övriga partier ska debattera (DN) (SvD) med sverigedemokraterna. Annars får man ju ingen chans att bemöta deras inskränkta och nationalistiska åsikter.
Och tala om för dem som tyvärr röstat på dem vad sd står för. Bland annat en intolerant människosyn som tar oss flera decennier tillbaka i tiden. Jag förstår inte socialdemokraterna som säger "vänta".
Jag vill påstå att sd också är främlingsfientliga och rasistiska. Även om de säger att de inte har något emot invandrare i allmänhet så lindar de in sina åsikter i ett språk som bidrar till att misstänkliggöra alla invandrare.

Men det räcker inte med att bara prata. På något sätt har de etablerade partierna misslyckats med sin politik. Det gäller för den nuvarande regeringen att vända trenden. Det gäller både att satsa på välfärden men också se till att de människor som idag lever i utanförskap kommer in i samhället.
Som jag skrivit tidigare har där regeringen, med Nyamko Sabuni (fp) i spetsen påbörjat ett arbete som finns med i vårpropositionen. Men det behövs göras mer.

Det finns intolerans på fler håll i världen. I Polen har ett konservativt parti som ingår i regeringen att man inte ens ska få nämna homosexualitet i skolan.Den lärare som gör det kan avskedas och straffas. Tala om intolerans och att gå flera decennier tillbaka i tiden. Polen är ett EU-land och där mänskliga rättigheter borde gälla.
Men när det gäller intolerans ligger inte sverigedemokraterna långt efter.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Innebörden av ordet "intolerans"
förespråkar du själv om man läser dina andra bloggar.

BefriaMedia sa...

Vad ar intolerant? Om vi for argumentets skull har 2 miljoner arbetslosa, och 1 miljon arbetslosa invandrare i sverige.
1. Om man da stoppar invandringen ar man intolerant?
2. Om man tillater ytterligare 1 miljon invandrar att komma in och blir arbetslosa ar man da intolerant efterom man inte tillater 2 miljoner komma in?
3. Om man tillater ytterligar 10 miljoner komma in men inte fler, ar det intolerant?

Kan du utveckla dina tankar jag vet inte vad du menar med tolerant och intolerant nar det enbart galler att satta en begransning av ett visst antal personer som kan fa plats i ett land.