måndag 30 april 2007

Vintern rasat ut och mycket mer

Fast det verkar mest som om vintern kommer tillbaka. Kallt ska det bli i kväll. Som sagt långkallingarna på. Få se hur det blir i morgon då jag ska ut och gå. Inte demonstrera, men väl traska runt en sjö i närheten av Borås.

Jag hoppas verkligen inte den nuvarande alliansregeringen rasar ut. Särskilt inte med tanke på det alternativ som DN spekulerar om idag. Peter Eriksson som finansmarknadsminister. Peter Eriksson som talar först och tänker sedan. Jag minns som igår när han gav alla asylsökande hopp om att de skulle få stanna med den tillfälliga lagen. Se själva inslaget i Svt:s nyheter från 2005.
Och Lars Ohly som jämställdhets- och integrationsminister. Vilken rysare. Som tur är är det mer än tre år kvar till valet. Fast ju fler "rysar-regeringar" som plockas fram av media desto säkrare är det att alliansen får sitta kvar.

I USA fortsätter skjutandet. Riktigt vad som hänt är lite oklart. Men helt klart är att mycket vapen i omlopp och brist på psykiatrivård inte är en bra kombination. Läs min syn på detta här.

I Kina flyttar man folk utan deras vilja och låser in dem som inte tycker som regeringen. Helt rätt att Amnesty kritiserar. Fast jag tror inte det är bojkott mot OS som är det rätta. Jag tror att dialog är ett bättre sätt att påverka.

I SvD kan man läsa att fler dricker ihjäl sig. Särskilt kvinnor. Dags att tänka till. Det är väl kanske lite som detta med vapen. Ju mer det finns desto mer används det. I detta fall är det fråga om att dricka. Dagens köpvanor att åka utomlands och handla stora mängder på en gång bidrar till att det alltid finns något att dricka hemma. Även detta är ett område där EU-länderna gemensamt kan göra en hel del.

Nu får jag ägna mig åt vårtalet.

Inga kommentarer: