lördag 21 april 2007

Idag bär det av till Örebro

Trots knappt om tid tills jag ska åka till Örebro och folkpartiets riksmöte kan jag inte hålla mig borta från tangentbordet.
Bonusdagen jag fick igår på grund av för få deltagare i kursen jag skulle hålla gick mest åt till att landa efter en intensiv vecka. Till exempel sortera papper jag haft med mig på olika möten men som jag bara lagt på köksbordet när jag bytte till nästa mötes papper. En veckas tidningar( två varje dag) gör också en liten hög.

Spänningarna i Rosengård är oroväckande. Det krävs ordentliga krafttag mot utanförskapet. Hur jag än vänder och vrider på det tror jag att jobb är nyckeln. Regeringens satsning i året vårbudget på 1 miljard för att förbättra integrationen kan bidra till förbättringar . ( Här min artikel om detta, publicerad i BT) Det som inte få glömmas bort är att de allra flesta invandrare i Sverige har det gått bra för och deras barn behöver inte ta till äggkastning och annat i frustration över en tillvaro där hopplösheten råder.

Som sagt visst finns det problem med utanförskapet. Men det löses inte på sverigedemokraternas vis. Det har jag skrivit förr.
Det som jag tycker har gått för långt nu är diskussionen om diskussionen. Klart vi ska ta debatten med sverigedemokraterna. Men sluta diskutera om vi ska diskutera eller inte. Det är ju den diskussionen som ger sd hur mycket plats som helst i media.
Det viktigaste är att slå hål på deras unkna argument och läsa mellan raderna vad de egentligen vill i de "vanliga" frågorna.

Till sist en kommentar till justitieminister Beatrice Asks förslag om att även brott begångna av dem under femton år ska utredas. Även brott som har begåtts av en 14-åring kan ha brottsoffer. För att även de ska få upprättelse måste brottet polisutredas. Det finns mer fördelar men nu måste jag rusa.

3 kommentarer:

Anonym sa...

självklart ska alla brott utredas och bestraffas - någon ung kan t ex dömas till att städa toaletter eller dylikt, under uppsyn - det skulle möjligen avskräcka från att begå ytterligare dumheter?

Sedan är det ju väldigt tveksamt om man kan ha andra krav på svenskar än på invandrare - jag syftar till att flytta dit jobben finns

Anonym sa...

Inte bara arbeten behövs, även om det självklart är mycket viktigt. Också trångboddheten måste bort. I Herrgården i Rosengård bor dubbelt så många människor som området är byggt för, och då är inte ebo inräknade. Undra på att ungarna föredrar att vara ute på kvällarna.

Anonym sa...

....man brukar säga att dom är som dom är för att dom inte får några jobb.... men skulle det inte oxå kunna vara att dom får inte några jobb för att alla vet hur dom är... deras synsätt och värderingar är helt andra än våra...