måndag 30 april 2007

Etniskt dagis

Hade missat artikeln i Aftonbladet om att Nationaldemokraterna vill inrätta ett etniskt dagis i Uppsala. Den människosyn som dessa företräder är medeltida och hör inte hemma i ett öppet och modernt samhälle. När ska de förstå att Sverige är ett litet land och att bara 0.99 procent av världens befolkning bor här. Skulle vi vara så mycket mer än alla de andra. Sedan kan det ju tyckas märkligt att den som uttalar sig inte själv är född i Sverige. Men på något konstigt sätt så finns det undantag för en del.

Jag tycker att Sverige är ett fantastiskt land. Vi har en underbar natur som vi ska vara rädda om. Vi har fina traditioner som vi ska bevara. En tradition är valborgsmässoelden som vi tänder i kväll. Men för den skull ska vi inte stänga ute människor som vill bli en del av oss.

För mer än tio år sedan gick jag i lugn och ro i min trädgård och kunde känna doften av syrener. Samtidigt sköt människor ihjäl varandra i Bosnien. Just då kände jag vilken tur jag hade som var född just i Sverige. Ett fritt land. Det var nog då jag bestämde mig för att kämpa för att det fåtal av världens alla flyktingar som kommer till Sverige, åtminstone ska få en human och rättssäker prövning.

1 kommentar:

Anonym sa...

Varför denna upprördhet? Judiska och muslimska dagis har funnits i årtionden i Sverige. Är det bara svenskar som ska tvångsintegreras medan andra grupper får välja?