måndag 16 april 2007

Lite snabba kommentarer

Hinner med lite snabba kommentarer innan jag åker till Göteborg och kursar.
Såg precis en diskussion om behandlingshemmet i Mölndal som kritiserats i radioprogrammet Kaliber för att blanda ensamkommande flyktingbarn och unga kriminella invandrare och där personalen påstås ha misshandlat ungdomarna. Det verkar ju faktiskt vara sant. I en kommentar till min blogg igår tipsade någon mig att titta på baggiums hemsida www.baggium.se. Den säger faktiskt en del. Helsvart och med fräsande och ploppande ljud.
Inte särskilt seriöst.

I dagens SvD kan vi läsa att en bakterie kan orsaka hjärtinfarkt. En bakterie som man kanske i en framtid, visserligen ganska långt borta, kan vaccinera sig emot. Forskningen gör framsteg.

Men när det gäller äldre som far illa står vi och stampar på samma fläck. Åtminstone på en del håll. I DN beskrivs hur 86-åriga Marianne tvingas flytta hem trots en hel del krämpor och framför allt ångest för att vara ensam. Så får det inte vara.
I Borås utvecklas med något som kallas BoKvämt hela livet. Det ska finnas olika typer av boenden när man blir gammal beroende på hur man mår. Detta ska diskuteras på fullmäktige på torsdag och utredningsmaterial finns här.

Sedan finns mer om regeringens vårbudget på DN-debatt. Bland annat hur jobb- och utvecklingsgarantin ska se ut. Återkommer i kväll med kommentarer. Nu är det dags att rusa.