tisdag 10 april 2007

Att se eller inte se ett barn som far illa

Dagens Uppdrag granskning var en ruggig historia. Trots att de, som ska se till att barn inte far illa, fick upprepade signaler, att det inte stod riktigt rätt till hemma hos en minderårig flicka som bodde hos sin pappa, så struntade de i dem. (SvD) Aftonbladet
(DN)

Stackars flicka som våldtogs av pappan och bodde stundtals i en bil. Hon berättade att hon hjälpte sin pappa att blanda till drogblandningar. Till sist fick hon nog och gick därifrån.

Hur kan man underlåta att ingripa när pappan hotar att döda både sig och flickan och då underlåta att kolla pappans bakgrund. Och hur kan socialnämnden strunta i upprepade påpekanden från skolan att flickan inte går i skolan. Även grannarna reagerade och fortfarande gjordes ingenting.
Det är bra och viktigt att omgivningen reagerar. Barn är allas vårt ansvar. Men framförallt är det deras ansvar, som är tillsatta för att se till att barn inte far illa. Samhället får inte svika barnen. De är vår framtid.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Såg inte programmet men det räcker att läsa tidningen, förbannad är bara förnamnet!
Hoppas dom ansvariga skäms, men tyvärr så lär dom skylla på varandra och ingen är väl så rak i ryggen och erkänner hur jävla bedrövligt dom hanterat hela ärendet.
Starta en utredning och sparka dom ansvariga.

Rickard Sthlm//

Anonym sa...

Tyvärr är detta inte en enstaka företeelse. Har på nära håll inom släkten sett hur soc blundat för fakta, inte lyssnat på mammans rop på hjälp och då gick det som det gick............