måndag 9 april 2007

Det blev en annan dag

Snön satte stopp för långvandringen vi tänkt göra idag. Men enligt DN så kommer det att bli 20 grader nästa helg. Vandringen får väl bli av då i stället. Den som väntar på något gott.....
Tyvärr har vädret också skapat problem i trafiken, SvD.

Jag ska nog kunna fylla dagen ändå. Den kommande veckan är intensiv. En kurs som kräver lite förberedelse. Eventuellt några motioner till folkpartiets landsmöte ska skrivas. Jag ska på möte om Borås och 24-timmars myndighet. Skriva fakturor på de kurser jag har hållit. Krama barnbarnet som sovit hos mig i natt.

Ingen papperstidning idag heller men faktum är att på nätet är ju nyheterna färskare än i papperstidningen. Jag skulle just skriva att det inte verkar ha hänt så särskilt mycket mer än att några ordningsvakter inte har kunnat hålla ordning på sig själva (DN, SvD) när jag läste om den senaste opinionsundersökningen. (SvD, TV4, DN)

Det som är oroväckande är att sverigdemokraterna ökar i denna och till och med går om kd. Även om resultatet ligger inom felmarginalen och det är långt kvar till valet så är ändå opionsmätningarna ett mått på hur trenden är just nu.

Att sverigdemokraterna går framåt visar att övriga partier inte har tagit missnöjet bland medborgarna på allvar. För att det beror på missnöje är jag övertygad om. Mest med den förda integrationspolitiken men även i övrigt.
Nu måste övriga partier ta bland annat integrationsfrågan på allvar. Att det finns problem med att människor som flytt hit lever i utanförskap och utan arbete måste kunna diskuteras. Regeringen med migrationsminister Nyamko Sabuni i spetsen kommer att satsa en miljard kronor i vårbudgeten i integrationsåtgärder kunde vi läsa i veckan (DN). Det är jättebra. Det räcker säkert inte men är en början.
Det gäller också att de enskilda kommunerna gör sitt. Borås måste börja ta i frågan. Den integrationsgrupp som finns med i budget måste komma igång.

Något glädjande är att folkpartiet ökar bland företagare. Fp har en bra företagarpolitik men det kanske inte kommer fram alla gånger. En bra företagarpolitik är ett måste för en bra välfärd.
Företagande och entreprenörskap måste ses som något positivt. Tyvärr är det inte så alla gånger idag. Det är mer accepterat att tjäna en miljon på lotteri än att göra det på företagande.
Utan företagande inga jobb.

Sedan är det ju sorgligt i största allmänhet att oppositionen leder före alliansen. Men det hinner rinna många bäckar innan det är val nästa gång.

10 kommentarer:

Anonym sa...

Själv tycker jag det är jätte bra att folket i Sverige har fått upp ögonen för att Ni håller på att förstöra vårt vackra Sverige.

Anonym sa...

God middag!
Vad är det för oroväckande med att SD går framåt? Det är ett rent sundhetstecken, Svenskarna vill bo i Sverige med svensk kulturtradition, seder och bruk. Det här landets befolkning är inte beredda att ta kostnaden för den integration som politikerna vill driva - mångfald eller välfärd! Jag är helt övertygad om att om svensken fick välja så skulle istort sett alla utomnordiska flyktingar som inte gjorde rätt för sig åka ut.
Sverige behöver inte fler flyktingar Sverige behöver fler invandrare som vill jobba.

Anonym sa...

Men "svensken" FÅR välja och "svensken" HAR valt att de får stanna, ja rentav fortsätta komma hit...

Jag är svensk, men inte vill jag bo i ett likriktat land där det bara finns plats för "en kultur, en tradition, en sed!"

"Svenskarna" är inte ens en homogen massa till att börja med och jag känner mig inte alls hemma i flera aspekter av den så kallade "svenskheten" - har man bara öppna ögon så kan man lätt se flera sidor hos den "svenska kulturen" som inte är särskilt lätta att gilla, när man tänker efter.

Ta till exempel vår nationaldag... vi firar krönandet av en makthungrig tyrann som avskaffade den elektorala monarkin, kastade ut den rättmätiga och ofrälse-älskande kungen, konfiskerade icke-statlig jord motsvarande nästan 25% av rikets area, utropade sig själv till kyrkans överhuvud i Sverige och förklarade alla andra kristna kyrkor olagliga.

Anonym sa...

Svenskar är ett folk som tydligt går efter principen "det jag inte tycker om kan jag inte förstå och skall därför förbjudas"

Anonym sa...

Jag trodde det var "det jag inte förstår kan jag inte tycka om och skall därför förbjudas"..?

Anonym sa...

Spelar ingen roll hur man lägger fram tesen-innebörden är ändå den samme. Att man är begränsad i sitt tankemönster om man har fördommar.

Anonym sa...

Att tro att inte svensken kan se ut över gränsen är att mindervärdes förklara den befolkningen som bor i detta land. Vi har mer än väl förstått vinsterna med att ha flera kulturer samlade och få en dynamik ur det samhälle som växer fram. Vad vi inte behöver är de kostnader som vi har idag för den sk. integration som bedrivs. Ge invandrare lön och uppehälle i 6 månader sen får de klara sig själva, ingen fri tandvård, ingen hemspråksundevisning utan samma villkor som alla andra. Jag tror att SD kommer att få cirka 12-15 % i nästa val och det är inte de borgerliga som kommer att tappa de flesta väljarna....

Anonym sa...

Det där om att fördomar (mot invandring) är pga rädsla, ensidigt tankemönster och okunskap är fabricerat av media och makten för att vanligt folk inte ska våga läsa om SD eller vara invandringskritiska. Ingen vill ju vara rädd, ha ett ensidigt tankemönster eller vara ointelligent!? Invandringskritiker som vet vad de talar om vet att det minsta problemet med invandrarna är just deras kultur, seder och människorna i sig. Invandringskritiker är inte kritiska för att de "hatar" invandrare (fördomsfulla), utan för att de vet om vad det gör med landet Sverige och dess folk. Ni som fortfarande tror att invandringskritiker är rasister och fördomsfulla, ber jag er läsa på lite mer, kanske ringa upp SD eller ND personligen och fråga deras åsikter, istället för att svälja allt deras fiender säger om dem? Jag vet att det är svårt och läskigt att ta steget, men ju fler vi är som vaknar desto lättare känns det. Vakna Sverige!

Anonym sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
Anne-Marie Ekström sa...

Först måste jag be om ursäkt. Jag har för första gången tagit bort en kommentar. Eftersom jag framför mina åsikter och vet att inte alla tycker som jag så får jag acceptera att värderingar som är långt från mina egna också finns i kommentarer. Det är viktigt att ta en debatt. Därför vill jag inte ägna mig åt någon censur. Men i det inlägg jag tagit bort gjorde skribenten reklam för sin egen hemsida. Jag vill inte ha med sådan reklam. Den som vill läsa om sverigedemokraterna får leta reda på information själva. Och skribenten får gärna komma med en ny kommentar men utan reklam för sin hemsida.
Så till själva debatten. Niclas skriver att svensken vill att alla som inte gör rätt för sig ska åka ut. Om jag vänder på det så skulle jag vilja säga att de allra flesta som idag lever i utanförskap och utan arbete inget hellre vill än att göra rätt för sig. Det finns säkert undantag men det finns också många infödda svenskar som helst av allt vill "glassa" fram genom tillvaron utan att behöva jobba.
Skillnaden är den att de som kommit hit från ett annat land oftast har gjort det på grund av att de är förföljda i sitt hemland på grund av krig eller annat. Och bär med sig upplevelser som ingen av oss som vuxit upp i Sverige kan föreställa oss. Vi har en skyldighet att ta emot människor som flyr. Det kallar jag medmänsklighet.

En annan av kommentarerna handlar om att de invandringskritiker är kritiska för att "de vet vad det gör med Sverige och dess folk". Det kallar jag rasism i allra högsta grad. Skulle det svenska folket vara något för mer, eller?
Vi är 0,99 % av jordens befolkning.
Sedan finns det mycket som inte har fungerat när det gäller att ta emot de som kommer hit. Det är jag villig att erkänna och vilket också fp gjort i ett antal år.
Men vi kommer att behöva de som finns i Sverige i en framtid. Låt oss se till att de snarast kommer in i samhället.
Regeringens satsningar i vårbudgeten är början. Men vi som redan bor här måste också släppa in. Jag tror att mångfald berikar och är inte en motsats till välfärd.