torsdag 20 september 2007

Lite av varje en sen kväll

Det har hänt saker förutom den stora händelsen idag, budgetpresentationen. Eller om man ser det lokalt kommunfullmäktige.

En skrämmande artikel i DN idag är att isen vid Nordpolen är mindre än det någonsin varit. Enligt artikeln kan det på kort sikt vara positivt genom att man kan hitta snabbare sjövägar mellan kontinenten men på lång sikt kan det innebära att den globala uppvärmningen accelerar.

Elfsborg vann i Rumänien med 2-1 i UEFA-cupen. Grattis!

Polisen har gjort ett stort beslag av dopingpreparat. Grattis till detta också.
Bidrar kanske till att rädda ett antal ungdomar.

En lite mer udda händelse som kunde slutat illa för personen som blev utsatt. (SvD)En ilsk älgtjur som var helt upptagen av sin käresta och skulle passera en väg blev arg när en bil tutade och angrep denna. Föraren klarade sig men älgen dog och bilen fick nog en och annan repa.

1 kommentar:

Anonym sa...

Ang. isen, pålitliga, satellitbaserad mätningar finns endast sedan 1979 och det är omöjligt att veta om detta är normalt eller inte. DN:s klimatskrämselpropaganda är lika lite tillförlitlig som de klimatmodeller som omnämns i artikeln, som nu återigen visar hur usla dom är på att replikera verklighetens klimat. Hade denna avsmältning verkligen berott på en global uppvärmning så hade vi även sett tecken på avsmältning på sydpolen. Istället har Antarktis istäcke ökat till nära rekordnivåer i år och tittar man på mätdata sedan 1979 så är arealen för Antarktis istäcke oförändrat (och det har blivit 0.5 grader KALLARE där sedan 1958!)

Det är knappast något skrämmande med naturliga klimatvariationer och jag hoppas verkligen att ni politiker inte använder DN som källa för klimatpolitiska beslut (senaste budgeten tyder sorgligt nog på det...)