lördag 22 september 2007

Sverigedemokrater och deodoranter

Efter städning hemma och två timmars tennis så är jag ganska mör. Det ska bli skönt att krypa i säng.

Men kan inte låta bli att kommentera lite av kvällens nyheter.
En av av dessa är att sverigedemokraterna går hem hos män i större utsträckning än hos kvinnor enligt en SIFO-undersökning. (SvD, DN)

Jag visste väl det att kvinnorna är bra mycket klokare än männen.

Oavsett är det en riktigt varning om vad som kan hända i nästa riksdagsval. Risken finns att sverigedemokraterna ökar så att de kanske till och med får platser i rikdagen.


Det går inte att skjuta under mattan att de har en hel del anhängare. Och alla "etablerade" partier måste ta sitt ansvar och medverka till att inte ett främlingsfientligt och nationalistiskt parti kommer in i riksdagden.

Det gör man dock inte genom att bara tala om hur fruktansvärda de är och göra dem till offer i olika sammanhang genom att inte ge dem tillgång till lokaler mm. Det finns medborgare som sympatiserar med dem och därför måste deras existens tas på allvar.

Det allra viktigaste är att ta reda på varför så många människor väljer ett missnöjesparti i stället för något av de etablerade partierna. Ett av skälen är att man tycker att sverige tagit emot för många invandrare men det kanske inte är hela sanningen.

Jag har skrivit det förr och gör det igen. Jag tror att det behövs upplysning och information så att alla myter och all felinformation bemöts. Men jag tror också att det krävs en rad åtgärder för att förbättra integrationen. Det är många människor som har annat etniskt ursprung som har svårare än infödda svenskar att komma in på arbetsmarknaden. Regeringen gör redan en hel del men det måste göras mera. Många av de som kommit hit har en gedigen utbildning som vi inte bryr oss om att ta vara på. En utbildning som inte kostat Sverige ett öre.

Men jag vill också betona att det är många som har ett arbete och kan försörja både sig och sin familj.
I Borås är det nödvändigt att den planerade integrationsgruppen kommer igång. Jag håller som sagt inte med om sverigedemokraternas främlingsfientliga politik men jag tycker att man visst kan bjuda in dem att vara med i gruppen. Men de måste vara medvetna om gruppens grundförutsättningar om de vill vara med. Att Borås är en kommun som tar emot flyktingar idag och kommer att fortsätta att visa solidaritet med dem som flyr. Kommunens ansvar är också att se till att de som kommer hit får ett bra mottagande med hjälp och stöd för att komma in i det svenska samhället.
Men vänstern och sossarna vill inte ha med sverigedemokraterna i gruppen. Vilket jag tycker är lite trist. Delade uppfattningar om detta har ju bidragit till att gruppen inte kommit igång.

Sverigedemokraters åsikter doftar ofta ganska unket. Det kanske behövs en och annan deodorant. Men det är bäst de passar sig så att de inte råkar ut för någon giftig en.

En artikel i SvD handlar om att det giftiga ämnet triclosan finns i en del tandkrämer och deodoranter. Även om det inte är jättegiftigt manas till försiktighet.

Själv gick jag förstås ut i badrummet och kollade min tandkräm och deodorant. Såvitt jag kan se så klarar jag mig. Men det är bara såvitt jag kan se. Texten är ofta så liten när det gäller innehållsförteckning att det är svårt att tyda vad det står.
Och exakt vilka effekter ämnet har står inte att läsa i artikeln.

Nu är det dags för sängen.

37 kommentarer:

Anonym sa...

Välkommen till SD.
Jämlikhet är bra.

Migrapolis sa...

Ja, hur kan det komma sig att det bara är några få procent som inte vill att Sverige ska vara ett mångkulturellt helvete. Det är det nog många som frågar sig. daglig skottlossning i Rosengård, skjuta prick från bil och sikta på huvudet i Landskrona. Gruppvåldtäkter i parti och minut. Bidragsberoende, analfabetism, hederskultur och hedersmord. Könsstympning, ja, vad mer har våra kära kulturberikare tillfört Sverige, berätta för oss noviser, vi är så nyfikna.

Anonym sa...

Det må vara politiskt korrekt att inte förstå vad som händer i samhället, antagligen varför kvinnor inte gillar SD i samma grad som män. Kvinnor är bra på mycket men kvinnor är också bättre på att intala sig själva att något är bra när det inte är det.

"Ja visst, det är skitbra att gå i burka. Det är MITT val, helt klart!"

Jag gillar kebab och pizza...ibland i alla fall. Men om jag blir tvungen att ge upp vissa maträtter för att återfå en fungerande skola, lugn på gatorna, säkerhet för våra yngre (både tjejer och killar) och en BETYDLIGT starkare ekonomi, så är det ok med mig.

Det positiva vi fått från utom-europeiska invandrare har nästan uteslutande kommit från de grupper som kom hit på 60- och tidigt 80-tal (välutbildade jugoslaver, greker, iranier och chilenare).

Dräggen som kommit hit sen 80-talets mitt har inte varit utbildade (notera att jag inte använde suffixet "väl") och de har inte tillfört speciellt mycket positivt till vårt samhälle.

Migrapolis har tyvärr rätt, vad de har tillfört är en extremt ökad brottslighet (både i intensitet och kvantitet) och dessutom ett hårdare klimat i Sverige. Före 80-talet var det absurt ovanligt att svenska tjejer blev våldtagna av nån de inte kände (och då endast en) och det var lika absurt ovanligt att de blev kallade "hora".

Du må gilla det nya Sverige, damen, men det finns rätt många av oss som är jävligt trötta på att bli betraktade som lätta offer och behandlade som lägre värda i vårt eget land.

Jag avskyr alla politiker så jag röstar inte längre men jag förstår de som röstar på SD. Anledningen till varför de röstar på SD är VÄLDIGT enkel: det är pga allt skit som massinvandringen ställt till med i Sverige. Det är den enda anledningen. Det finns ingen annan gömd anledning som du kan hitta. Multikultur fungerar inte, invandringen har kostat Sverige otroligt mycket (i blod och pengar) och det är många som vill ändra på det. Det är anledningen och du och dina blinda politiska likar kan inte ändra på det genom att ljuga för er själva om hur det verkligen ser ut i Sverige.

Vakna damen, det är dags.

Anonym sa...

Det är alltid lika skrämmande och förvånande hur de politiskt korrekta bloggarna duggar tätt när invandringen, SD eller liknande kommer på tal. Den totalt intorkade journalistkåren verkar befinna sig någonstans långt ute på vischan eftersom de tycks undgå alla de problem som vi andra ser. Precis som "Migrationspolis" skrev så är det rätt många som börjar bli jävligt trötta på att politikerna bara stoppar huvudet i sanden och tror att invandringens problem ska lösa sig själva. Gärna samtidigt som vi tar in fler, och fler, och fler. Människor som i många fall inte har något som helst intresse av att bli "svenska". I övriga Europa verkar man ha förstått hur det fungerar och därför begränsat invandringen kraftigt.
Mångkultur fungerar inte. Det finns nästan inte ett enda exempel på en fungerande nation där mångkultur råder under fredliga förhållanden. Därför börjar folk nu tröttna på muslimer och andra som väller in över gränserna, vilka inte på något sätt bidrar positivt till Sveriges välfärd, utveckling eller ekonomi.
Svaret? Att rösta på partier som vågar kritisera detta vansinne. Att kvinnor är mer politiskt korrekta är inte särskilt förvånande måste jag säga. Blunda gärna, men spy inte era glåpord över oss som har öppnat ögonen.

Anonym sa...

De som motarbetar SD talar ofta om "anhängare" och "röstare". Men vad de själva vill dölja är att SD är en politisk KRAFT. Många illvilliga analyser av SD vill avslöja dessa som en enfatilt enfråga-parti. Må så vara, men då är det det den enskilt största frågan, invandringen, som fångar det största intresset och markeringen från medborgarna. Det finns ingen jämförbar fråga som berör människormer och som yttrar sig i att väljare vill se denna fråga på dagordningen. Det är ren och skär politisk kraft. Och det är dags för "etablerade" politiker att inse frågans dimension. Ta folkets yttringar om invandringen och säkerheten på allvar. Det är vi medborgare som väljer vår demokratiska församling. All makt utgår från folket.

Anonym sa...

Jag vet inte vart du bor men här i Södertälje råder det laglöshet.

Man har alltså plockat in fler Syrianer och Irakier än hela USA till ett och samma ställe och hoppats på de bästa.

Jag kommer från ett land som har varit med om ett av de blodigaste krigen i modern tid, och hade jag vetat i förväg att Södertälje skulle bli en sån smältdegel med SKOTTLOSSNINGAR och VÅLDTÄKTER som vardagsmat hade jag nog övervägt att bo någon annanstans.

Jag umgås endast med svenskar och har inte en bekant som inte blivit rånad/misshandlad eller blivit hotad av invandrare. Det är såklart ingenting man skriker högt om, man skäms snarare och drar sig från att berätta de för någon.

Sverigedemokraternas framgångar har givit mig hopp om att få tillbaka de trygga Sverige jag en gång flydde till och lärt mig att älska.

Anonym sa...

Det är inte så konstigt att bara PK-bloggar kommer upp: icke-PK-bloggar blockas av knuff och DN. Censuren finns överallt och har definitivt nått bloggosfären.

Glädjande att läsa kommentarerna iaf. Kvinnorna kommer snart också när männen banat väg, var så säkra. Dom är bara lite mer försiktiga i början men är lika trötta på multikultitramset som männen.

Anonym sa...

PS. Illwill, rösta på Sd, snälla.:)

Du må ogilla politiker men vill du göra nåt åt skiten måste du gå och rösta. En invandringskritisk soffliggare gynnar tyvärr bara PK-iterna.

Anonym sa...

"Jag visste väl det att kvinnorna är bra mycket klokare än männen."

Vad har du för vetenskapliga bevis för detta? Kan du påvisa högre IQ hos kvinnor än män? Kan du påvisa att kvinnor är mer insatta i politik än män? Eller är det bara en feministisk floskel?

"Risken finns att sverigedemokraterna ökar så att de kanske till och med får platser i rikdagen."

Detta har flera statsvetare och politiker sagt hela tiden de senaste månaderna, bland andra Stig-Björn Ljunggren, Sören Holmberg, Mauricio Rojas med många flera. Grattis, du har återuppfunnit hjulet.

"Risken finns att sverigedemokraterna ökar så att de kanske till och med får platser i rikdagen."

Varför är detta en risk? Vill inte ni sju riksdagspartier, ni sju systrar, få litet konkurrens? Är det där skon klämmer? Är ni rädda för att ni då åker ur riksdagen, som vi kunde se i söndagens Agenda i SVT?

"Och alla 'etablerade' partier måste ta sitt ansvar och medverka till att inte ett främlingsfientligt och nationalistiskt parti kommer in i riksdagden."

Vilket trams. Sverigedemokraterna av idag är på intet sätt främlingsfientliga. Vad har du för bevis för detta? Varför använder du en politiskt korrekt floskel istället för att förklara varför du anser dem vara främlingsfientliga? Sedan överstiger det verkligen mitt förstånd varför nationalism skulle vara av ondo. Menar du att svenskhet är dåligt? Skall inte invandrare vara stolta över att de kan bli svenskar om de tar till sig svenska lagar, värderingar och principer? Vill du splittra vårt samhälle ytterligare, Anne-Marie Ekström?

"Det allra viktigaste är att ta reda på varför så många människor väljer ett missnöjesparti i stället för något av de etablerade partierna."

Därför att ingen av de sju systrarna har givit några lösningar på problemen. De vill inte ens tala om problemen. Det är bland annat ditt parti, Anne-Marie Ekström, och personer som Bengt Westerberg och Birgit Friggebo som har gjort att så många idag väljer att lägga sin röst på Sverigedemokraterna. Ni har förstört Sverige och det kommer ni att betala för genom att förlora er politiska makt. Ni har negligerat folkets åsikter i så lång tid att det inte längre finns någon återvändo.

"Att Borås är en kommun som tar emot flyktingar idag och kommer att fortsätta att visa solidaritet med dem som flyr."

Det är endast ungefär 3 procent av alla invandrare som kommer till Sverige som har giltiga flyktingskäl, enligt FN:s definitioner. Använd korrekt terminologi, tack. Invandrare och inte flyktingar, alltså!

Jag har röstat på något av allianspartierna förut, men ni vill ju inte lyssna till oss väljare och därför kommer jag i framtiden att lägga alla mina röster på Sverigedemokraterna. Ni vägrar förstå och ni vägrar lyssna. Nu får ni betala ert pris, nu får ni svettas och oroas och nu får ni springa gatlopp i medierna och i bloggosfären. Jag njuter varenda sekund. Sd är inget perfekt parti, men de är de enda som vill lösa dagens ohållbara situation. Det skall de den största av eloger för!

PS. Det bör påpekas att jag är första generationens invandrare. DS.

Anonym sa...

Ja du kära bloggare.. Vilka bra gensvar du fick från din blogg! Tyvärr måste jag medge att kommentarerna angående din blogg kändes mer trovärdiga än din föreställning om verkligheten.. Lycka till med ditt bloggande för det lär du behöva,men lova att du inte bara sitter framför datorn och samlar livserfarenhet utan åk till någon mångkulturell förort efter 1800 och uppdatera din verklighetsuppfattning ibland..

Anonym sa...

Ja du politiskt korrekta folkpartistfjolla.Det är svårt att hitta någon i blogginläggen här ovan som håller med dig. Efter valet 2010 är det bara att gilla läget, då sitter Sd i riksdagen, var så säker!

Anonym sa...

Det politikerna inte fattar är ju också att en person som röstat på SD ALDRIG mer röstar på någon av de sju systerpasrtierna igen. Det är intressant. Man känner sig sviken.

Anonym sa...

Min hustru, svensk medborgare, men född utomlands, sitter på kurs tillsammans med en grupp äldre arbetslösa, alla svenskar. Ämnet är skolans uppgift i samhället. Min hustru har akademisk examen från sitt hemland och annorlunda synpunkter än sina kompisar. Hon får inte tala till slut. Kursledaren, en 70-årig kvinna, avbryter henne och säger: Det du säger mig påminner mig om en gång när jag gick ut och promenerade med en grupp invandrare på en rast mellan två lektioner. Då började några klättra upp i ett äppelträd för att palla äpplen. Jag stod där maktlös och kunde inget göra.

Anonym sa...

Jag håller Sd för "icke väljbara" men att genom att vilja införa regler i invandringen bli förklarad för främlingsfientlig är väl lite fjolligt ?

Jag vet inte hur många flyktingar du är beredd att inkvartera i ditt vardagsrum.
Men är det under hundra så får jag väl också förklara dig för en främlingsfientlig fjolla ?

Beträffande din "Ramadanfest" så antar jag att du firar som i hemlandet och sålunda berikar ditt kulturliv.
Alltså är du med redan i gryningen och leder upp boskapen till stortorget i Borås där deras halsar skärs av så att säga "live".
Sedan måste blodet rinna ur djuren. Det är verkligen jättepittoreskt när det rinner iväg i små rännilar över torget.
Därpå följer styckning av kreaturen och uppdelning till festdeltagarna.
Har du tur kanske du får ett kohuvud som du kan spänna fast på pakethållaren och sedan cykla hem med.
Trevlig Eid-al-fitr-fest !
Jag vet inte vad djurskyddsföreningen säger om det hela men där går det säkert att ordna en undantagsregel ?
För kulturens skull ! Och för att inte bli kallad främlingsfientlig !

Jag finner svensk naivitet rörande:
"Om vi bjuder in Usama Bin Laden till helgens tipsrunda med efterföljande kaffe+kanelbullar så blir allt bra !
För att Herr Usama inte ska känna sig diskriminerad har han naturligtvis tre försök på varje fråga !"

Jag vet att det gäller att få röster från alla håll.
Men ändå kan väl politiker komma tillbaka till verkligheten.

Vänligen
Peter

Anonym sa...

"Jag visste väl det att kvinnorna är bra mycket klokare än männen."

Haha.. inte för att jag på något sätt vill likna SD med Nsdap men i Tyskland då det begav sig fick Hitler majoriteten av sina röster av just kvinnor...

Är du lika nöjd med dessa kvinnors klokhet? Eller har du någon rasistisk föreställning att just Svenska kvinnor skulle vara klokare än Tyska?...

Anonym sa...

Peter/ Varför håller du Sd för icke väljbara? Om inte annat kan en röst på dom vara en kraftfull signal till dom andra partierna att lägga om sin politik i den riktning du önskar!

Anonym sa...

"kvinnorna är bra mycket klokare än männen."
Varför är det accepterat att generalisera om män på det här nedlåtande sättet? Hade det varit ok att säga svenskar är bra mycket klokare än invandrare?

"varför så många människor väljer ett missnöjesparti"
Invandringen till Sverige är extrem, i dagsläget tar inget annat västland emot i närheten av lika många asylsökande per capita som Sverige gör. Och över 90 % har slängt sina pass. De försöker alltså lura sig in utan att ha rätt till asyl - med det gör ni politiker inget åt (i andra länder är det inte tillåtet). Och det ovanpå två decennier av redan för hög invandring av lågutbildade personer utan motivation att integrera sig.

De sociala problem som den här politiken orsakar har nått en fullständigt massiv nivå. De icke-europeiska invandrarna vill helt enkelt inte arbeta. Trots att typiska invandrargrupper därifrån bott här i kanske 10 år i genomsnitt, så väljer runt 70 % av de vuxna att inte arbeta.

Och trots detta så vågar ni politiker inte ställa krav - det är ju fel att "peka ut grupper".

Och brottsligheten, särskilt i form av rån och våldtäkter, har exploderat. Och nej, det beror inte på fler "anmälningar".

Men alla tiger om det, förnekar det, ljuger om det, och brännmärker dem som försöker uppmärksamma det. Tror du det fungerar hur länge som helst?


"Många av de som kommit hit har en gedigen utbildning"
Du som nu ska "bemöta myter"; hur många utom-europeiska invandrare kommer med högre utbildning?

"solidaritet med dem som flyr."
Om man "flyr", varför slänger man då sitt pass? Om man verkligen är förföljd har man alla motiv att vilja visa vem man är. Hmmm....

Av de som invandrade 2006 fick bara 7 % asyl av flyktingskäl, och bara 4 % fick asyl av humanitära skäl.

Anne-Marie Ekström sa...

Mer ensidiga kommentar än de ovanför får man leta efter. Världen är inte svart eller vit. Jag efterlyser en balanserad debatt.
Jag har aldrig sagt att det inte finns problem i samhället idag. Tvärtom har jag sagt att man måste ta itu med de problem som finns. Men att bara skrika ut hur illa det är och vräka ur sig en massa okvädingsord om de människor som kommit hit för att få skydd det löser inga problem.

Att använda statistiska siffror som inte är riktiga nyttar inte till någonting heller. Varför ska EU-medborgare och gäststudenter räknas in när man räknar ut andelen som har flyktingskäl. Och inte ens då är siffran rätt.

Att bara använda sig av generella uttalanden om alla invandrare som om de vore en enda hopklumpad massa är förnedrande. Alla människor är individer och förtjänar att betraktas som sådana.

Det finns många som kommit hit och som lyckats bra här i Sverige. Men visst finns det bland invandrare de som begår brott. Precis som det finns de, bland oss infödda svenskar, som begår brott. Då inräknar jag även svartjobb och fusk som brott. Jag gillar inte heller de som begår brott oavsett varifrån de kommer.

Jag efterlyser konkreta förslag på hur ni vill agera för att göra samhället bättre. Förutom att kasta ut alla invandrare som finns här. För det är väl det ni vill? Eller? Det verkar så i alla fall. Det vore bra att få ett konkret svar. Så jag vet var ni står.

Jag efterlyser en konstruktiv diskussion där det finns balans i argumenten. Allt är inte svart eller vitt.

Anonym sa...

"Allt är inte svart eller vitt."

Nej, och det är precis det som politikerna idag inte fattar. Allt är inte guld och gröna skogar. Alla invandrare är inte välvilliga. Det är inte synd om alla invandrare.
Varför tror du att du inte fått EN enda medhållande kommentar till din blogg? Fundera lite på det.

Anonym sa...

"gäststudenter"

-Jaså?
Bara i Malmö saknades det ca 2500 utländska "gäststudenter", hur många blir det i hela Sverige? Dom kommer hit för att "studera" men sen skiter dom i det.

"Men visst finns det bland invandrare de som begår brott."

-Du är fruktansvärt naiv. Varför vill du ha hit gruppvåldtäkter? VARFÖR?

"Då inräknar jag även svartjobb och fusk som brott."

-Ja du ser problemen, staten får inte in sina 50 % i skatt, samtidigt som svenskar våltas, rånas, misshandlas och mördas av importaraber. Du är riktigt naiv.

Anonym sa...

Som invandrade sjalv och uppvaxt i Rosengard ar det otroligt att se hur insnoade svenska politiker ar.

Anna-Marie, innan du utalar dig om invandrare borde du ha lite mer erfarenhet om oss. Du kanske kanner ett par familjer och har givetvis lyssnat till alla dessa invandrar/lobby grupper - som givetvis har sin egen agenda - men du verkar inte veta ett verkligt jota om invandrare.

Jag skulle tro att medelsvensson i vilken medelstor kommun somhelst vet mer an dig - inte konstigt att partier som SD ar pa frammars - allt ar ju etablerade partiers fel, de lever i en dromvarld utan forankring i verkligheten.

Losningen ar givetvis att omedelbart stoppa all sk. flyktingmottagning och reda ut skiten som ni redan stallt till.

Mina foraldrar kom hit pa sent 60tal och de kom for att jobba. 80talet och fram kom mestadels en massa statsutsugare - och varfor? Sverige ar kant som ett land styrt av idioter som bara ger dig allt du vill ha - se bara till att ljuga dig bla sa kommer du in.
Inte konstigt att alla i tex Rosengard sager "dumma svenskar" - dit hor du Anna-Marie.

Anonym sa...

Ensidig debatt???
Anna-Marie, ensidigheten kommer ju från dig.

Du är inte intresserad av att höra verkligheten utan går bara på med ditt “mantra” och vill kalla alla kritiker rasister eller att de vill slänga ut invandrarna.

Fakta är ju att om SD nu går starkt fram så finns ett problem – tyvärr sticker ju ni politiker huvudet i sanden och skriker rasister direkt, snacka om oklokt.

Skulle vidare tro, som Kostas säger, att gemene man faktiskt har mer kunskap om invandringens problem och natur än dig och alla dina gelikar.

Anne-Marie Ekström sa...

Fortfarande bara generaliseringar.
Och anklagelser.
Men jag ser fortfarande inte några konkreta förslag.
Och jag sticker inte huvudet i sanden.

Anonym sa...

Jag tycker det är en grov kränkning av de i Sverige levande skötsamma utlänningarna att inte "tillåta" någon som helst kritik av de "icke skötsamma".

Läs Kostas inlägg ovan och svara på det. Eller menar du att han är främlingsfientlig ?

Och OK, en del kommentarer här är kanske "lite obalanserade", men att du tar det som grund att bara avvisa dem är oerhört !
Du som politiker måste ju kunna läsa "mellan raderna" och se var folks skor klämmer !
Men icke, du är ju upptagen med att frälsa världen !

Var är din gräns ? Vid hur många invandrare säger du stopp ? 10 miljoner ? 100 miljoner ? 1 miljard ?
Säg en gräns och jag kallar dig främlingsfientlig !

Om en svensk sparkar någon i röven är han en skitstövel.
Om en "invandrare" gör detsamma är det en pittoreskt tradition och berikande för Sveriges kultur ?

Vänligen
Peter

Anonym sa...

Glömda småsaker:

Citat 1:
"Fortfarande bara generaliseringar. Och anklagelser".
Anne-Marie, detta är nog det första man lär sig i politikerskolan: "Avfärda all kritik som generaliseringar !"

Citat 2:
"Men jag ser fortfarande inte några konkreta förslag."
Det är väl ni politiker som ska stå för dem ?

Citat 3:
"Förutom att kasta ut alla invandrare som finns här. För det är väl det ni vill ?
Det vore bra att få ett konkret svar. Så jag vet var ni står."
Anne-Marie, där tar du till allra understa lådan ! Det är en typisk svart-vit-målning, precis som du anklagar "oss" här för.

Vänligen (för det är ju bara en liten fredlig diskussion här)
Peter

Anne-Marie Ekström sa...

Jag avfärdar inte all kritik som generaliseringar. Och jag tillåter att man kritiserar de som missköter sig. Jag har aldrig sagt något annat än att det finns problem som måste lösas.
Det jag inte accepterar att det hela tiden skrivs om invandrarna som om det vore en stor homogen massa. Det finns välutbildade personer som kommer från Iran och Irak. Det verkar som om ni tror att världen förutom Sverige bestod av analfabeter. Och att alla som kommer hit begår brott och våldtäkter.
Det är ju inte sant. De allra flesta har aldrig ens misstänkts för brott enligt Brås rapport från 2005.
Det är inte heller sant att de som kommer hit inte vill arbeta. Problemet är att många inte hittills har getts möjlighet. De har "låsts in" i SFI-kurser och inte fått komma till arbetsförmedlingen förrän de klarat SFI-svenskan. Det håller på att förändras nu.
Men många har också fått arbete.

Anonym sa...

Om statistik:
Av alla beviljade uppehållstillstånd mellan 2000-2006 var bara 10 % flyktingar i den mening som de flesta tänker sig när man säger flykting, dvs en person som haft flyktingskäl enligt Genevekonventionen (4 % kvotflyktingar, 4 % skyddsbehövande och 2 % konventionsflyktingar). Detta är efter att EU-medborgare och gäststudenter räknats bort (inte så stor skillnad mot 7 %).

Trots detta väljer folk som du att hela tiden generaliserat tala om invandringen med ordet "flyktingar". Syftet med det är att skapa en bild av att det är så synd om de som söker sig hit att oavsett hur mycket det försämrar vårt samhälle mitt framför ögonen på oss så bara måste vi acceptera det.

Källor:
http://stafq.wordpress.com/2007/07/17/invandringens-hjalpinsats/
http://www.migrationsverket.se/pdffiler/statistik/tabs1.pdf

Att invandringen till Sverige är extrem framgår här (Sverige asyl 2:a efter USA, så sjukt att det inte är sant; sid 22):
http://www.unhcr.org/statistics/STATISTICS/46f0e0dd2.pdf

Att 93 % slänger eller gömmer sina pass står att läsa om här (sid 44):
http://www.regeringen.se/sb/d/108/a/37717

Att typiska grupper bott här i genomsnitt i tio år framgår här (sid 40):
http://www.vti.se/templates/Report____2797.aspx?reportid=5724

Att över 70 procent av utom-europeiska invandrare inte arbetar framgår här (sid 63):
http://www.socialstyrelsen.se/NR/rdonlyres/6BA28164-0E48-4F40-951B-181A84A2E74A/0/20061111.pdf

Att våldsbrottsligheten har ökat kraftigt (43 % mellan 1981-2002) och att det inte beror på ökad "anmälningsbenägenhet" framgår här (sid 36):
http://www.scb.se/templates/PlanerPublicerat/ViewInfo.aspx?publobjid=1832

Som du ser har jag exakt täckning för minsta lilla faktoid. Samtidigt redovisar du inte en enda siffra till stöd för något av dina påståenden. Du har fortfarande inte svarat på hur många som kommer hit som är högutbildade, du vet ju att många har en "gedigen utbildning". Alla dessa berömda taxichafförer som egentligen har doktorerat i fysik men som inte "får komma in på arbetsmarknaden" därför att "svenskarna diskriminerar dem" - det vore roligt att få en siffra på dessa någon gång.

"Att bara använda sig av generella uttalanden om alla invandrare"
Men generella uttalanden om män går bra?

Anonym sa...

Som jag ser det, anledningen att SD går framåt är att det har en analys av läget som stämmer med hur de flesta svenskar upplever situationen, medan övriga partier upplevs att mer eller mindre sticka huvudet i sanden. Det går inte ens att ta upp problemen utan att bli överhaglad med injektiv.

Och eftersom bara SD upplevs att ha en hederlig analys av läget så är det bara deras lösning som upplevs som trovärdig.

De enda väletablerade politikerna som jag upplever har trovärdighet i frågan är Nyamko Sabuni och Nalin Pekgul. Mycket typiskt har deras mindre politisk korrekta uttalanden kritiserats istället för att uppmuntras, så man har gett SD ytterligare spelrum.

Låt mig säga att de flesta svenskar inte tycker att rätt metod att hantera radikaliseringen inom islam är med mera övervakning och hårdare säkerhetskontroller!

Anonym sa...

Statistik ger jag inte mycket for - latt att ljuga nar du blir fragad nagot. komm ihag att dessa "invandrade" vill att folk ska tycka synd om dem.

Innan politiker uttalar sig i dessa fragor borde de bo ett par ar i ett omrade som Rosengard.

Lat mig ge dig Anna-Marie nagra riktiga fakta och losningar innifran Rosengard.

- invandrare vill inget hellre an jobba.
--- De flesta kom hit for att de vet att allt blir serverat pa silverfat. De gor allt for att undvika att jobba.

- invandrare ar hogutbildade
--- om du har en utbildad har du 50 outbildade medfoljande familjemedlemmar.

- De behover integreras
--- det sista de vill, de struntar totalt i svenskar, de vill helst att svenskar skall andras till deras kultur. Varfor tror ni de alltid flyttar till omraden med likasinnade.

-okad brottslighet
--- ja, har inget med brist pa integration att gjora. Manga som kommer hit ar gangsters och jag kan lova att de gladeligen lar ut. I rosengard ar +60% inblandade i brottslighet.


Losningar: STALL KRAV. Kan inte svenska, svenska lagar och kultur inom ett ar - inget permanet uppehall.

Samma krav som svenskar - du letar inte aktivt jobb, visar riktig vilja att jobba == inga bidrag.

KAn du inte bevisa din identitet = inget uppehall.

Restriktioner ang. ta in familjemedlemmar nar man val kommit hit.

Du blir domd for nagot brottsligt==utvisning pa livstid.

Mest av allt sluta dalta med dem.

Anonym sa...

"Jag visste väl det att kvinnorna är bra mycket klokare än männen."

hej viktor heter jag är en av de där otroligt dumma männen för jag ska rösta SD.

ps(enl mensa sverige har jag en IQ på över 135 vilket är högre än 99% av sveriges befolkning)ds

Anonym sa...

"Men jag ser fortfarande inte några konkreta förslag."

Det beror på att du ser de konkreta förslagen som "problem", när förlagen i själva verket är lösningen av de verkliga problemen. Det är inget "problem" att SD ökar, utan ett tecken på att problemen inte tas på allvar.

Jag har några mycket enkla förslag:

-Behandla alla människor lika, oavsett om de är invandrare, flyktingar eller infödda. Det innebär att man har vissa KRAV på sig. En infödd får inte jobb om han eller hon inte kan svenska. Självfallet måste därför även invandrare lära sig svenska. Med tanke på att de i vissa fall inte verkar vilja det så får man tvinga dem. Lär dig svenska eller åk hem.

-Nolltolerans mot brott. Omedelbar utvisning för minsta lilla brott om man inte är svensk medborgare och omedelbar utvisning för grövre brott om man har fått medborgarskap.

-Släpp inte in fler människor i landet än vad välfärden, arbetsmarknaden och integrationspotentialen klarar av. Det kan inte vara särskilt många fler än politikerna som gillar att skänka bort sina pengar till folk som inte gjort ett jota för detta land. Vad har vi för plikt att ta hand om folk? Det är beundransvärt med välvilja, men man kan inte tvinga på ett folk (svenskarna) att vara välvilliga.

-Tillåt inte invandrare och flyktingar att bosätta sig i områden där integrationsproblem råder.

-Gör massiva polisinsatser där de behövs, såsom mot hedersvåld, gängmbråk och trakasserier. 20 fler poliser i Södertälje kommer inte att hjälpa ett skvatt när det nu gått så långt att ingen har respekt för dem.

-Avskaffa religionsfriheten. Det enda den tjänar till är att diskriminera ickereligiösa. Bär man slöja så får man finna sig i att inte kunna välja det yrke man vill ha om arbetsgivaren inte vill tillåta att man bär den på jobbet. Jag hade knappast fått bära toppluva för att det var "min tro".

Enkelt va?

Anonym sa...

Jag har strökollat Andrews källor lite och de verkar seriösa. Eller ?

Och som klarställning:
Jag tror inte att det är någon större skillnad på "normala svenskar" och "normala främdlänningar".
Problemet uppstår därför att den svenska gulle-dig-lagstiftningen och de svenska gulle-dig-politikerna
gör det attraktivt också för mindre nogräknade främdlänningar att ta sig till Sverige.

Nu är jag nyfiken på din ramadanfest.
Blir den lika genuin som i hemlandet eller bjuds du på en variant av typ "ramadan light för naiva utlänningar" ?
Om de kör den rustikala hemlandsvarianten så rekommenderar jag dig att ta med något "för magen".

Vänligen
Peter

Anne-Marie Ekström sa...

Jag tror inte diskussionen når mycket längre.
Självklart är det absolut viktigaste att de som kommer hit får en möjlighet att arbeta och lära sig svenska.
Där tror jag vi är överens.
Och många gör det också. De allra flesta skulle jag vilja säga. Jag tror inte jag har träffat en invandrare som inte vill jobba. Och jag har mött ganska många. Men jag har mött svenskar som inte vill jobba. Jag har träffat arbetsgivare som har varit jättenöjda med invandrare de anställt. Men som också tycker att svenskar är lata.
Så sluta måla ut alla som kommer från något annat land som slöa och vill leva på bidrag. Eller som brottslingar. De allra flesta begår inte brott.
Sedan kan jag hålla med om att det inte är lyckligt att det blir så många på samma plats. I vissa orter saknas det arbetskraft. Det vore bättre att de som kommer hit flyttar dit.

Men när vi svenskar flyttar utomlands. Vilka träffar vi då? Det är ju för att känna trygghet.
Men när någon föreslår att vi ska avskaffa religionsfriheten då är man ute på farliga vägar.
Det skulle ju innebära ett åsiktsförbud och yttrandefrihetsförbud. Skulle alla tvingas vara kristna och gå i kyrkan. Eller?

Anonym sa...

Jag blir heligt upprörd då dessa försök (NyD, SD) till att etablera nya åsiktsbasar misskrediteras av etablerade politiker och massmedia:

Ann-Marie E: "Risken finns att sverigedemokraterna ökar så att de kanske till och med får platser i rikdagen. Det går inte att skjuta under mattan att de har en hel del anhängare. Och alla "etablerade" partier måste ta sitt ansvar och medverka till att inte ett främlingsfientligt och nationalistiskt parti kommer in i riksdagden."

Varför? Av stödet för SD går det bara att dra en väsentlig slutsats: Det finns en viljeyttring i deras röstetal som vittnar om att de etablerade partierna varken sitter på sanningen eller representerar folkets åsikter. Varför skall detta motarbetas? Vari ligger "risken" att SD kommer in i riksdagen. Dvs att "folkets makt" effektueras.

Etablissemanget lyckades knäcka Ny Demokrati. Men inte med SD i nästa val.

Sverige skall ta emot invandrare. Det är min åsikt. Likväl som svenskar skall kunna utvandra till andra länder. Dvs det skall bygga på rätt förutsättningar och möjligheter för både invandrare och samhälle att tjäna på mötet. Men den svenska imbicilla social-liberala förda politiken som lockar med fri försörjning och stora rättigheter men få skyldigheter är en katastrof. Invandringen har formligen exploderat. Och likt den globala uppvärmingen kommer vi inte se konsekvenserna av denna förrän det är försent. Redan nu finns dock indicier på vad som komma skall med isolerade (nästan autonoma) invandrar-samhällen. Men ingen vill lyssna. Ingen vill se. Men det gror. Kalla det missnöje. Ett missnöje som måste tas på allvar. Det finns ingen allmänn acceptans i Sverige för massinvandringen. Det borde dagens etablerade politiker förstå. Åtminstone Ann-Marie Ekström när hon läser kommentarerna på sin egen blogg.

Anonym sa...

Citat 1:
"Jag tror inte diskussionen når mycket längre."
Sorry Anne-Marie, det är ingen diskussion.
Du hade väntat dig att med några enkla ädla politikerfloskler få tyst på bidragsskrivarna här.
Och så kommer motargument och till och med källangivelser härtill.
Från dig kommer noll ! Utom floskler !
"Diskussionen", som är en monolog där politikern betecknar de oliktänkande "deltagarna" för främlingsfientliga, avslutas.
Jag är faktiskt lite besviken. Trodde att du som svar på Andrews källangivelser ovan skulle presentera några "motkällor" som bekräftade dina olika påståenden.

Citat 2:
"Självklart är det absolut viktigaste att de som kommer hit får en möjlighet att .... lära sig svenska."
Eftersom nästan alla dagligen läser Nerikes Allehanda torde de redan behärska språket ?
(OK, dumt skämt, men kunde inte låta bli. Sorry !)

Citat 3:
"Jag tror inte jag har träffat en invandrare som inte vill jobba. Men jag har mött svenskar som inte vill jobba."
Ett totalt irrelevant uttalande där den valda mängden suggererar de önskade resultaten !

Citat 4:
"Så sluta måla ut alla som kommer från något annat land som slöa och vill leva på bidrag. Eller som brottslingar."
Jag har läst igenom bidragen ovan igen.
90% av dem "målar INTE ut ALLA som kommer från något annat land som slöa och vill leva på bidrag. Eller som brottslingar."
Du har fördömt generaliseringar i tidigare inlägg men använder här dylika ivrigt själv i brist på argument.

Citat 5:
"Men när vi svenskar flyttar utomlands. Vilka träffar vi då ? Det är ju för att känna trygghet."
Jag är utlandssvensk. Jag träffar svenskar till midsommar och lucia.
Om jag hade varit tvungen att träffa svenskar varje dag för att "känna trygghet" så hade jag här varit totalt "fellokaliserad !"

Sammanfattning:
Att man är kritisk till Sveriges lama invandringspolitik betyder INTE att man automatiskt är främlingsfientlig.
Det är ni "korrekta politiker" som genom er undantagslösa särbehandling av invandrare verkligen diskriminerar dessa.

Avslutningsvis en eloge för din blogg här, alltid intressant att läsa även om du ibland sträcker ut hakan lite väl långt.
Och då blir det mothugg. Som väl är meningen !

Vänligen
Peter

Anne-Marie Ekström sa...

De är helt klart meningen att jag vill ha mothugg. Och den här gången har jag inte tagit bort ett enda inlägg även om det kanske finns några som är snudd på hets.
Jag tycker att frågorna är viktiga att diskutera. Och jag tycker inte att det är bra som det är idag. Det måste göras en hel del när det gäller integrationen.
Att jag vill avsluta debatten för den här gången, men jag återkommer, beror mest på att jag inte hinner just nu. Jag är ju numera bara fritidspolitiker och tiden räcker inte till till allt.

Anonym sa...

"Men när någon föreslår att vi ska avskaffa religionsfriheten då är man ute på farliga vägar.
Det skulle ju innebära ett åsiktsförbud och yttrandefrihetsförbud. Skulle alla tvingas vara kristna och gå i kyrkan. Eller?"


Du har uppenbarligen missuppfattat vad religionsfrihet är. Den innebär att man ska få utöva sin religion, vilket man får även utan religionsfriheten så länge den inte inkräktar på övriga lagar. Religionsfriheten ger idag bara en möjlighet för undantag från vissa lagar och bestämmelser om man är religiös. Man kan åberopa den om arbetsgivaren inte vill tillåta att man tar bönepaus fem gånger om dagen till exempel.
Då kan man fråga sig; varför ska vi särbehandla människor som tror? Varför ska de ha särskilda rättigheter som vi andra inte har?
Att avskaffa religionsfriheten skulle inte på något sätt inskränka vår åsiktsfrihet, tvärtom. Den har vi nämligen redan garanterad i andra lagar (den om åsiktsfrihet till exempel).
Hur du kan få det till att folk skulle tvingas att vara kristna kan jag inte begripa. Religion är något man väljer själv (om man inte är så indoktrinerad att man inte kan välja bort den). Det finns inget tvång att tro, tänka eller tycka på ett visst sätt om religionsfriheten inte skulle existera. Du får gärna motivera hur fasen du tänkte när du skrev det.