onsdag 26 september 2007

En hel del ledsamheter men också lite glädje

För dem som läste min blogg från i morse kan jag berätta att jag klarade rösten under hela kursen. Men sen tog den slut. Få se hur det går i morgon med kursen. Just nu kan jag inte prata över huvud taget.

Men för att skriva behöver jag inte någon röst.

Egentligen hade jag tänkt skriva en hel del ytterligare kommentarer om den undersökning som gjorts om svenskars (infödda förmodar jag) syn på invandrare i morse men hann inte.
Snacka om att öka känslan av vi och dom. En sådan undersökning ökar bara på misstänksamheten mot personer med annan etnisk bakgrund och spär på fördomar.

Nu har jag inte läst hur frågorna är ställda men jag tycker att det är fullständigt oacceptabelt att ställa frågor om vad den eller den tycker om andras klädsel. Precis som jag skrev kort i morse. Varför går man inte ut och frågar vad man tycker om bara magar och korta kjolar så rumporna syns?
Jag blir faktiskt ledsen och bedrövad över sådana här undersökningar. Var finns medmänskligheten mot de människor som man ställer frågor om? Det känns som om det handlade om saker i stället för människor.

Både glad och ledsen blir jag när jag läser den senaste opinionsmätning. (DN) Glad därför att fp har gått framåt men ledsen för att alliansen backat. Men det är långt kvar till valet och just nu kanske det är lite turbulens kring den presenterade budgeten.

Riktigt ledsamt är utvecklingen i Burma. Fredliga demonstrationer slås ned med våld och skjutande. Flera döda. (SvD, DN) Ibland undrar jag över vad det är som gör att människor vill kunna ha fullständig makt över andra människor. Sådan makt att allt är tillåtet. Lite förklaring finns i denna artikel i DN.
Militärdiktaturer har störtats förr. Undrar hur det kommer att gå i Burma.

Ledsamt är också att läsa att rattfylleri- och drograttfylleribrotten har ökat det senaste året med 11 %. (SvD) Brottsförebyggande rådet (Brå) har tagit fram siffror som visar att 12 296 rattfylleribrott och 7 272 drograttfyllerier polisanmäldes under de första åtta månaderna i år.

Det kan vara så att det inte är brotten som ökat utan att det är fler rattfyllerikontroller som genomförts. Men det är ändå alldeles för många.

Ett generellt införande av alkolås i alla bilar skulle säkert förbättra statistiken. Men där har tyvärr regeringen en bit kvar.

Nu får jag nog krypa i sängen. Ska bli spännande att se om rösten bättrat på sig till i morgon.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Men varför sätter du inte fart för? Varför sätter du inte ner foten och talar om för omvärlden vad DU tycker om problemet med alla rattfyllerister, istället för att bara länka till Svd och DN, och tycker om artiklarna i allmänhet???

Du är ju fortfarande politiskt aktiv.
Har inte DU lättare att nå in i maktens korridorer för att få till en förändring än vi andra, vanliga knegare?

Sätt fart nu!

Lyft inte bara lön - gör rätt för den oxå!

Anonym sa...

Och varför länkar du enbart till DN & Svd i varenda inlägg du gör? Ibland flera gånger.

Anne-Marie Ekström sa...

Folkpartiet driver detta med alkolås och bland annat har folkpartiet föreslagit att man ska ändra möjligheten så att man kan få drogtesta bilförare. På samma sätt som alkoholtester. Det vill säga utan att man behöver ha misstanke.
Dessutom att man ska få skärpta straff om man kör ihjäl någon berusad.

Sedan är jag numera bara fritidspolitiker samtidigt som jag försöker komma tillbaka som datautbildare efter fyra år. Så det är lite svårare nu att påverka.
Men jag vet att det finns många inom mitt parti som sitter i riksdagen idag som driver frågorna.

Det jag kan göra är just att länka min blogg till artiklar som handlar om för mig viktiga ämnen. Jag tycker att det är viktigt att även de åsikter som håller med om innehållet i en artikel kommer fram. Det blir annars en total snedvridning.
Att det blir mest DN och SvD beror kanske på att jag hinner oftast inte kolla alla nätmedia. Politik är som sagt numera en fritidssysselsättning.