fredag 21 september 2007

Ormar, härskartekniker och tjurfäktning

Vad kul det är att hämta barnbarn på dagis och förskoleklass (fick veta att det heter förskoleklass och inget annat).
Jag och mina barnbarn har gjort till en vana när jag hämtar dem att vi köper glass på hemvägen. Och det är det första de påminner mig om när jag hämtar dem så nu går det inte att ändra.
Även om den äldsta faktiskt hade ett alternativ eftersom regnet vräkte ner. Det fanns glass hemma. Men vi trotsade regnet och köpte glass i alla fall.

Fast minen när de fick se mig på TV idag var obetalbar. Den minsta (snart 4) konstaterade dessutom att jag pratade.
Det var ett inslag som sändes på Västnytt och som handlade om ett av mina favoritområden, ormar. Här finns klippet.
Barnbarnen påstod att de ville nog inte ha ormar hemma i alla fall.

Till några andra nyheter.

Göran Persson har varit i Norge och talat om härskartekniker. (DN) Och det är han ju bra på. Jag har sett honom i aktion ett antal gånger i riksdagen när han tryckt ner den som ställt en fråga till honom. Dessutom har jag själv skakat hand med honom några gånger. Första gången var i samband med valrörelsen 2002 och då fick jag frågan "Och vem är du då?"
Som sagt han har en del att lära ut när det gäller härskartekniker.

Härskare kan man väl också säga att tjurfäktare är. Mot alla odds blomstrar tydligen tjurfäktningen. En synnerligen blodig och djurplågande institution. Det är märkligt att den fortfarande väcker intresse.(DN)
Mina sympatier finns hos tjuren Ferdinand som tycker om att sitta under sin korkek och lukta på blommorna.

1 kommentar:

Unknown sa...

Jämför livet för en Toro Bravo som tjurarna kallas för med en mjölkko. Behöver man säga att mjölkkon står i ett litet bås, medan tjuren får leva som en kung utomhus och springa fritt för att bli så stor och stark som möjligt. Tills dagen kommer då den ska dö.
Sen ska man veta att dessa Toro Bravos inte används till någonting annat än tjurfäktning. De är nämligen för starka och aggressiva. Skulle tjurfäktningarna läggas ner skulle dessa tjurar med andra ord sluta avlas och försvinna. "Används", bara smaka på ordet. Men exakt sådana är vi människor. Vi använder djur till det som passar oss. Hur human kan en avlivning vara med elektricitet eller en spik i hjärnan frågar jag mig. Även om kanske varken du eller jag mjölkar eller slaktar kor, så är vi högsta grad delaktiga så länge vi köper dessa produkter. Tjurfäktning är just detta; en bisarr produkt i form av underhållning som folk betalar för. Men kan man påstå att det är värre än annan djur uppfödning? Knappast.