lördag 29 september 2007

Lördagskvällskompott

Det blev höstmarknad. Och det blev bra väder. Och min hals är nästan bra. Så det kan inte bli bättre.

Det är alltid kul att vara på höstmarknad och träffa folk. Både de man känner och andra som vill vädra sina tankar.
Det är oftast en trivsam stämning även mellan partierna, oavsett block, när vi är ute på sådana här tillställningar. Det visar framförallt att man kan skilja på åsikter och personer. Bara för att man tycker olika behöver man inte hysa agg mot varandra.

En hemlis kan jag berätta. Anders Österberg (s) hjälpte folkpartiet att blåsa ballonger. Men jag kan lugna alla eventuellt oroade sossar att han skrev inte på medlemsansökan.

Fast det finns också tyvärr de bland partiföreträdare som inte vill tala på ett sansat och balanserat plan. Det har jag fått uppleva idag. På ett nästan hotfullt sätt.

Nåväl. Nog om höstmarknaden.
Över till dagens nyhetsskörd.

Elfsborg tog bara en poäng i dagens match. Trist.

"Lugnet och stabiliteten är återställd" så står det i Burmesiska statsstödda tidningar idag enligt SvD. I vanliga fall tycker jag det är bra med lugn och stabilitet. I det här fallet tycker jag det inte. Hur det ser ut idag är det svårt att få grepp om eftersom juntan gör vad de kan för att stoppa informationsflödet ut i världen. Men ändå så kommer det ut en del. Och rörelsen för att stötta munkarna och den övriga befolkningen i Burma har växt sig stark i stora delar av världen. (DN)
Jag tycker det är fascinerande att befolkningen i ett litet land lång borta som lever under förtryck kan väcka medkänsla över stora delar av världen.

Medan jag har suttit och skrivit inser jag helt plötsligt att SvD har en ny layout på sin hemsida.
Verkar spännande. Ska kolla ytterligare några dagar innan jag ger mitt betyg.

För en gångs skull måste jag hålla med en sosse. Jag håller med den s-riksdagsledamot som tycker att partierna måste kunna avsätta en förtroendevald som hoppar av till ett annat parti. (SvD)Jag har kommenterat detta några gånger tidigare.
Nu senast blev frågan aktuell när två moderater i Sundbyberg gick över till socialdemokraterna. Det är ett svek mot väljarna när någon hoppar av.

Visst kan någon hävda att han eller hon har blivit personvald genom många kryss. Men man har ju ändå ställt upp under ett visst "varumärke", sitt parti. Lämnar man det så bör man också lämna den församling man blivit invald i.
Det som i fallet Sundbyberg också ska nämnas är att även sossarna skulle ha känt sitt ansvar och inte låtit de avhoppade moderaterna ändra majoriteten.
De skulle ha sagt att, visst ni är välkomna till oss, men ni får sitta i karantän tills nästa val.

Nu ska jag försöka vara kreativ och åstadkomma ett litet reklamblad om mig själv innan jag övergår till kvällens TV-tittande.
I morgon bitti åker jag till Stockholm på partimöte. Ska bli kul. Det kan väl sägas att tågförbindelserna till Borås inte är så lysande på helgen. Så jag får åka bil till Alingsås.

Tänk om vi hade Götalandsbanan. Vad många som skulle ta tåget och vad mycket koldioxidutsläpp vi skulle spara. Här finns lite om Götalandsbanan. Wikipedia. Enligt vision klar tidigast 2030. Kanske jag får uppleva den. Är då 83 år om jag får leva och ha hälsan.

5 kommentarer:

Anonym sa...

Krister Maconi är en märklig människa. Han ska inte uttala sig som han gjorde om integrationspolitiken för han har inget bättre att kontra med själv.

Jag tror jag såg dig idag...

Anonym sa...

Det kan väl knappast vara ett svek mot de medborgare som personröstade på de två politiker som hoppade av M? Folk röstar ju på personer de tror har åsikter, värdeingar och mål som stämmer överens med sina egna. Eller är demokrati bara rätt när partipiskan viner?

Anonym sa...

Nästa fråga som då inställer sig är ju; vilka röster är i så fall mest värda? Personröster eller partiröster? Ett dilemma.

leo sa...

Just apropå det här med personröster. I sammanhanget kan det ju vara viktigt att påpeka att de två aktuella ledamöterna endast fick ett fåtal, så det argumentet blir ju inte ens relevant i det här fallet.

From Sweden with Grief sa...

Endera företräder man den politik ett parti står för, eller så företräder man enbart sig själv. Detta hattande som vissa förtroendevalda har gjort är underligt. Vad betyder egentligen politiken för dem om de ställer upp i ett val? De visar att de inte bryr sig om det förtroende de fått och struntar i ansvaret det innebär. Politiker blir bara mer och mer opålitliga.