torsdag 20 september 2007

Dagen B som i budget och ensamkommande flyktingbarn

Tänkte bara skriva några rader innan jag ger mig av till Göteborg och håller kurs.

Idag är det dagen B som i budget. Undras just om det finns något mer intressant som inte har blivit utsläppt i förväg. Något måste det ju finnas.

DN-debatt finns idag regeringens förslag om hur man ska förstärka möjligheten för deltidsarbetslösa att få jobba heltid. (SvD, DN)

Många inom den kommunala vården och omsorgen jobbar idag deltid. Ibland frivilligt och ibland ofrivilligt. Där har kommunerna ett stort ansvar att se till att alla som vill jobba heltid ska ha möjlighet att göra det.

Men jag tycker inte regeringens förslag är orimligt att begränsa tiden som man kan vara deltidsarbetslös. Under åtta månader borde det finnas möjlighet att kunna få en heltidstjänst. Men som sagt bland annat kommunerna måste ta sitt ansvar. Även regeringen bidrar genom att införa nystartsjobb för deltidsarbetslösa och lämnar inte ensamstående med barn åt sitt öde.

A-kassan, det vill säga våra gemensamma pengar, ska inte betala dem som inte vill jobba mer. Det kan väl ingen tycka är orättvist.

Fler karensdagar i a-kassan är jag dock mer tveksam till. Ytterligare två dagars frånvaro av inkomster kan sänka en redan hårt drabbad familjeekonomi och har liten betydelse för personen i jakten på nytt jobb.

En kommentar som inte har med budgeten. (DN)
Det är glädjande att de ensamkommande flyktingbarnen nu verkar bli mottagna ute i kommunerna. Förmodligen är det pengarna som styrt även här. Det blev lättare när regeringen satsade extra pengar.

Nu får jag nog sätta fart om jag ska hinna till Göteborg

2 kommentarer:

Anonym sa...

Dom lata får se till att arbeta.

Sluta röka, dricka och slöa så funkar allas ekonomi.
Jag är trött på det kollektiva medlidandet som bara har lett sverige till misär.
Straffa dom lata, det är helt rätt.

Kalle K sa...

Man skall inte straffa en lat, men man kan dra in dennes förmåner.

Eller, som Josef Stalin sa: "Den som inte arbetar skall inte heller äta."