onsdag 5 september 2007

Händelser som inte förändrar världen

Ibland brukar jag ju plocka ut lite udda nyheter som dyker upp då och då tidningarnas hemsidor.
Händelser som inte förändrar världen men kan vara nog så obehagliga för de personer som råkat ut för dem.

I dagens SvD hittar jag artikeln om prästen som gjorde dubbelfel. Det brukar jag göra i tennis. En händelse som i och för sig inte förändrar världen men är nog så obehaglig för mig och min medspelare i dubbel.

Den här prästen skulle viga två systrar som båda hittat män som heter Mattias. Vem som helst kan inse att det finns möjligheter till att begå fel. Att gifta bort fel brudgum med rätt brud eller tvärtom. Eller? Prästen klarade sig från händelsen utan erinran från domkapitlet.

Här en annan "stor" nyhet men som inte heller påverkar världens gång. (SvD)

I Tyskland planerar entreprenörer att bygga en pyramid som ska fungera som gravplats. Att grannarna inte är glada kan jag förstå.

Något som inte påverkar det framtida skeendet är att forskare funnit att Lidköping kan vara 400 år äldre än man trott. Vid utgrävningar i ån Lidan har man hittat både hamn och broar från 1100-talet. (SvD)

Att någon testamenterar sina pengar till en hund är väl inte så jättevanligt. Men i USA kan allt hända. Hotelldrottningen Leona Helmsley avled nyligen och testamenterade 12 miljoner dollar till sin hund Trouble. Vem som ska ta hand om hunden är oklart och hunden är enligt uppgift också nära att avlida. Vem som får de 12 miljoner dollarna vet ingen heller. (SvD)

Kan man möjligen ansöka om åtminstone en liten del?

1 kommentar:

Anonym sa...

kanske vore lättare att säga brudgum ett och två :)