onsdag 12 september 2007

Liten morgonblandning

Det blir inte alltid som man tänkt sig. Det blir kurs idag i alla fall. Fast i databas. Men i Göteborg. Men jag hinner nog med några korta rader innan jag ställer mig i duschen så jag vaknar. Utan dusch och kaffe på morgonen skulle det inte gå. Kaffekoppen står bredvid mig. Så hälften är avklarat.

Det läcker kontinuerligt om vad som kommer att finnas i den budget som regeringen presenterar nästa vecka. Igår kom beskedet att en miljard satsas på klimatforskning mm.

I "klimatpaketet" finns också med en höjning av bensinskatten. (DN)
Det är förmodligen en oundviklig åtgärd. Förhoppningsvis kommer samtidigt reseavdraget att höjas. Särskilt med tanke på att många tvingas resa längre sträckor för att arbeta med de nya hårdare a-kassereglerna.

Nystartsjobben ska gälla även offentlig sektor. Det är bra.
Jag lyssnade inte på statsministerintrevjun igår men enligt DN så lär han ha sagt att detta kanske hjälper en del äldre kvinnor som varit arbetslösa länge. Visst är det så att det är många kvinnor som jobbar inom det offentliga, som inom vård och omsorg.
Tyvärr så bidrar inte statsministerns uttalande till någon annan sanning utan befäster det befintliga faktumet.

En satsning som talats om länge är att man satsar på kvalitet i stället för kvantitet inom högskolan. Högskolorna får mer pengar per student. Med bland annat motivet att det kan öka lärartätheten. (DN)

En fråga som alltid är aktuell är hur man ska få fler att köpa ekologiska livsmedel. Jag är inte konsekvent men handlar ändå rätt mycket ekologiskt. Jag skulle kunna handla mer. Det jag alltid köper är rättvisemärkt kaffe och rättvisemärkta bananer (om jag köper bananer och om det finns) Men jag är tydligen inte ensam om att slarva. Mer kunskap och information tror jag kan vända trenden. (SvD)

Det har skrivits mycket om nollning de senaste dagarna och den förnedring som många unga utsätts för. Det är inte nog med det utan förnedringen filmas också och läggs ut på nätet. (SvD)
Jag förstår inte hur långt man kan gå. Vilka ungdomar är det som gör detta och var finns föräldrarna? Var finns respekten för andra människor?

Inga kommentarer: