fredag 28 september 2007

Facebook, tillsatser och demens

Först en sjukrapport. Idag kan jag åtminstone få ljud ur munnen som låter som ord och inte bara väsningar. Men att prata en hel dag hade nog inte rösten klarat av.
Men som sagt det går åt rätt håll. Jag får väl sitta här framför datorn och jobba i stället. Kanske jag kan titta ner på höstmarknaden framåt eftermiddagen. Klädd i rött för att sympatisera med Burmas munkar och andra demonstranter för mänskliga rättigheter.

Jag kan väl meddela att jag också gått med i facebook. Hamnade där mest av ett misstag. Jag har tydligen ärvt en e-postadress så inbjudan som kom till mig var avsedd för någon annan. Men det blev ett incitament att gå med. För det måste man väl vara för att vara inne. Eller?
Jag kan skylla på att som datautbildare måste jag veta vad som finns.

Fast det är nog roligare att träffa kompisar på riktigt än via nätet. Men finns de långt borta så.
Det jag inte förstår är hur alla människor har tid att läsa bloggar och facebook och allt annat som finns på nätet. Jag tror att det går åt en hel del arbetstid till detta.
För att förtydliga så bestämmer ju jag min egen arbetstid de dagar jag inte håller kurs. Gör jag inte jobbet nu så måste jag göra det på kvällen eller helgen. Det är en viss frihet. Det måste jag erkänna. Men ingen annan gör jobbet.

Så jag har ganska rent samvete när jag kastar mig ut i dagens nyhetsflöde på nätet.

En ny opinionsundersökning har kommit. (DN) Ungefär samma tendens som den som häromdagen. Alliansen totalt backar medan fp går framåt. Således både glädje och sorg. Det är kul att fp tar väljare men det vore kanske bättre att oppositionen minskade i stället.
Det är dock långt kvar till valet och mycket hinner hända ännu.

SvDs redaktionschef har skrivit en bok om tillsatser som finns i våra matvaror.
Trots att reklamen säger att maten är hemlagad så är den framställd i storskalig industritappning. Med en rad tillsatser som vi idag inte vet hur de påverkar oss.

Brittisk forskning har kommit fram till att vissa färgämnen kan medverka till att barn blir hyperaktiva och brittiska matkedjor har därför tagit bort varor med sådana färgämnen. Här i Sverige finns de dock kvar. Har skrivit om detta tidigare.

Men det verkar som om det ändå hjälper att påpeka det som är galet. Enligt artikeln kommer ett livsmedelsföretag att ändra sin reklam och dessutom tillhandahålla mat utan tillsatser.

Något helt annat. Jag hoppas verkligen att någon, en läkare eller någon annan, den dag jag börjar bli dement eller virrig på annat sätt så jag inte är lämplig att köra bil talar om det för mig.

Läkare är skyldiga att anmäla till länsstyrelsen när någon har en sådan sjukdom som kan vara till fara både för dem själva och andra i trafiken men det sker inte i den utsträckning som det borde enligt en artikel i SvD. Jag kan förstå de läkare som inte vill anmäla. Det är ju ett stort intrång i den personliga friheten för deras patient.

Det kanske borde vara så att när man nått 70-75 års åldern (tidpunkten kan diskuteras) så blir man automatiskt kallad till nytt körkortsprov. Jag tror att många olyckor där äldre är inblandade skulle kunna undvikas.

Nej nu måste jag göra annat.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Och precis hur mycket kommer en röd tröja att hjälpa??? jo precis noll och inget!!! Det är för alla som vill låtsas att göra något men i verkligenheten inte gör något. Då är dom som inte bryr sig ärligare.

Anonym sa...

Tror inte att militären bryr sig om vi bär rött,
men om ngn av dom demonstrerande får reda på att t.o.m långt borta i Sverige finns det sympatisörer som bär rött för deras skull..
Det skulle iaf få en glöd att tändas för mig om jag kämpade för rättvisan
(Viktor)