torsdag 13 september 2007

Sjuk, camping och pasta

Snuvan har inte gett sig än. Det verkar som om den blir värre när jag kommer hem och sätter mig framför datorn hemma. Eller också är det så att jag skärper mig mer annars.

Det blev som jag trodde en livlig debatt om sjukskrivningar. (DN, SvD)

Jag håller fast vid det jag skrev i morse. Det mesta är bra så vitt jag kunnat bedöma utifrån de förslag som presenterats. Bara man inte glömmer bort att det är individer det handlar om. Jag kan inte se något fel i att den som blir sjuk får hjälp att komma tillbaka till arbetslivet på ett eller annat sätt. Efter den arbetsförmåga man har. Det måste väl vara bättre än att ingen bryr sig eller att som idag människor hamnar mellan stolarna när försäkringskassan tycker att personen är för frisk och arbetsförmedlingen tycker att man är för sjuk. Nu kommer rehabilitering att sättas in tidigt.

Nu till något helt annat. Lokalt.

Jag kan inte låta bli att kommentera diskussionen om campinstugorna på kommunens campingplats, Saltemad i Borås.
Visst är det viktigt att vi har en bra och fin campingplats för att locka hit fler turister. Nu när alla ska komma och titta på Pinocchio nästa sommar. Men det jag inte kan förstå är varför kommunen själv ska driva den och bygga fler stugor. Kommuner ska inte driva affärsverksamhet. Särskilt inte när den vänder sig till utomstående.

Att bedriva camping är ju en verksamhet som definitivt inte riktar sig till kommuninnevånarna eller ger kommuninnevånarna mervärde. Möjligen indirekt.

Kommunen ska se till att det finns möjligheter för ett rikt näringsliv men absolut inte delta själv.
Kommunens huvuduppgifter är att värna kommuninnevånarnas bästa. Skattebetalarnas pengar ska i första hand gå till skola och omsorg och annat som kommunen har ansvar för. Inte subventionera turistnätter.
Läs mer här på BT.

Till sist.
Vi kanske skulle göra som italienarna ibland. Börja matstrejka när maten blir för dyr. Deras nationalrätt pasta har gått upp i pris. Då demonstrerar man och bojkottar pastan. (SvD)

Som en parentes kan jag väl meddela att mig spelar det inte så stor roll om pastan går upp i pris. Jag är ingen pastafantast. Spagetti och köttfärssås slinker dock ner utan problem.
Nej nu måste jag försöka kurera mig.

Inga kommentarer: