måndag 17 september 2007

Datorproblem, mat mm

Håller för tillfället på att få ett nervöst sammanbrott. Nästan i alla fall. Min löstagbara disk till datorn där jag har bland annat har massor av bilder vägrar att fungera. Jordliga ting kan tyckas men det är så irriterande. Får väl försöka hitta någon som kan fixa den. Med bilderna kvar.

Ettårsfirandet och rondellhundar har hamnat en bit ner på nyhetslistan. Högt på dagordningen ligger nu att man bestämt sig för att inte lägga folsyra i mjölet. (SvD, DN) I stället ska den grupp i befolkningen där folsyran kan göra mest nytta få gratis folsyretabletter. Det vill säga kvinnor i fertil ålder ska få dessa för att undvika svåra fosterskador vid en graviditet.
Det verkar vara ett klokt beslut. Eftersom forskarna tydligen är osäkra på vilka nackdelar folsyran kan föra med sig, cancer bland annat, så väljer livsmedelsverket den här vägen. Men alla är inte nöjda så debatten kommer väl att fortsätta.

Mer mat. Priserna på ost och mjölk kommer att stiga. (DN) Mjölken struntar jag i. Jag har inte druckit mjölk sedan jag flyttade hemifrån och drack mjölk som medicin eftersom min pappa tvingade mig till det. Men osten. Det är ju min huvudkost. Ja, inte riktigt förstås men jag konsumerar oftast ost med smörgås. Kanske inte så nyttigt men ruskigt gott. Tröstar mig med att osten i alla fall är 17 %-ig. Förresten köper jag oftast Falbygdens ost och det var väl inte den som skulle stiga. Det var nog Arla som skulle höja priset.

En rysansvärd händelse skriver SvD om. En femteklassare som försökt hänga en kompis. Utan att ha alla fakta så kan jag bara fråga mig Vart är vi på väg? Vad händer med våra barn?
Hoppas båda barnen får hjälp och stöd. Även den som begått gärningen.

En rysare fast på annat sätt kan valet av ny kommunstyrelseordförande bli. Enligt BT så kan i värsta fall lotten bli avgörande om flera av de sex kandidaterna får lika många röster i den slutna omröstningen.
En nagelbitare av högsta rang.

3 kommentarer:

Unknown sa...

Barnet kan inte åtalas, eftersom det är underårigt.

Jag undrar vad orden målsman, vårdnadshavare, förmyndare betyder.

Jag minns när jag var ung, att det vid vissa byggplatser satt skyltar där just målsman var ansvarig om jag busade.

Vad har hänt med den lagen?

Om en unge försöker hänga en annan så har ju föräldrarna uppenbart försummat något kapitel i barnuppfostran.

Att i ett fall som detta, åtala vårdnadshavaren, sänder signaler till andra föräldrar att hålla mer koll på sina barn.

Idag är det inte ovanligt att stöta på 11-12-åringar när jag klivit av nattbussen klockan 03.00.

Jag håller med bloggaren - Vart är vi på väg - men också - varför?. Vad är det som skiljer vårt samhälle idag mot för trettio år sedan, när liknande saker aldrig hände?

Unknown sa...

Oj... Jag inser i efterhand att mitt föregående inlägg lät fel.

Med "stöta på 11-12-åringar" menade jag såklart "att råka på 11-12-åringar". Ingenting annat. För den som nu trodde det.

Kalle K sa...

Man kan undra vad som har hänt med samhället när det vuxit staket runt alla företag, bevakningsbranschen har blivit en av topp tio i Sverige samtidigt som kriminaliteten ändå har ökat markant.