tisdag 25 september 2007

Sömn är bra för hälsan och min aftonbön

Tänkte bara avsluta dagen med att skriva några rader innan jag går och sover mina sju timmar.

För det är väl sju timmar man ska sova? Åtminstone om man ska tro brittiska forskare. (SvD). Med både kortare och längre sovtid riskerar man hälsan.

Och sömnproblemen ökar bland vuxna men också bland barn. Det kan man läsa i en annan artikel i SvD. Det som är särskilt skrämmande är att många barn får sömnmedel. Enligt artikeln redan i 10-årsåldern.

Tur att jag oftast sover så där en sju timmar.


Är lite trött efter en dag framför datorn plus ett möte. Så något mer kontroversiellt orkar jag inte ta upp i kväll. Förresten har jag inte tid att svara på alla kommentarer om det nu skulle bli några.

Tror dock att jag har läget inför morgondagen under kontroll så jag kan nog sova lugnt i natt.
En oro känner jag dock inför natten. Vad händer i morgon i Burma. (DN, SvD)Kommer munkarna att kunna göra sin marsch då igen. När det nu är undantagstillstånd och militären lurar i varje gathörn.
En stilla önskan har jag, att inte bara människorna som bor i Burma, utan alla människor som idag lever under förtryck och inte kan säga eller göra vad de vill, en dag ska kunna leva i ett fritt land där mänskliga rättigheter råder.
Kalla det min aftonbön om du vill.
God natt.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Ja, sån tur att du sover ordentligt och så. Inga besvärande tankar som smyger sig på. Allt är frid och fröjd. Va skönt. Du skiter väl i deprimerade barn som måste medicineras med sömnmedel. Du sover bra, och det är huvudsaken.

Anonym sa...

Socialister och folkpartister har i oskön förening skapat det daghemsstalinistiska Sverige vi har i dag.

Att barndepressioner och ohälsa ökar bland barnen - "förvärvshindren" - får inte dessa s- och fp-politiker till att bekymra sig om tvång och ofrihet i vårt land - visst är det mycket bekvämare att bekymra sig över bristen på mänskliga fri- och rättigheter på andra sidan jorden.